Crna Gora sigurna protiv Kazahstana

Naši vaterpolisti turnir nastavljaju sjutra od 20.30 utakmicom protiv Japana, a u srijedu je posljednji protivnik ekipa Sjedinjenih Američkih Država
0 komentar(a)
Darko Brguljan, Foto: Reuters
Darko Brguljan, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.07.2017. 20:09h

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore pobjedom je otvorila turnir na Škveru, koji se igra u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo u Budimpešti.

"Ajkule" na startu nisu imale problema sa Kazahstanom - bilo je 16:7 protiv ekipe koja će našim vaterpolistima biti i protivnik u grupi na Svjetskom prvenstvu, pored Kanade i Brazila.

Darko Brguljan je sa tri gola predvodio crnogorski tim, a šestorica igrača su postigla po dva pogotka - Draško Brguljan, Aleksandar Radović, Dragan Drašković, Đuro Radović, Saša Mišić i Uroš Čučković. Jednom se upisao i Nikola Murišić.

Kazahstanci su bili u igri u prvoj četvrtini kada su i vodili sa 2:1, a onda je Crna Gora u drugoj dionici pobjegla na plus šest - 10:4.

Plus šest je bilo i na kraju treće četvrtine, kada je i bilo jasno da tim Vladimira Gojkovića ne može da ispusti pobjedu.

Naši vaterpolisti turnir nastavljaju sjutra od 20.30 utakmicom protiv Japana, a u srijedu je posljednji protivnik ekipa Sjedinjenih Američkih Država.

Svjetsko prvenstvo počinje 17. jula.

Bonus video: