Podmladak Jadran Carina nadmoćno do trofeja

Jadran Carine je u pet pobjeda imao gol razliku od plus 47
89 pregleda 0 komentar(a)
Jadran Carine, Foto: Pvkjadran.com
Jadran Carine, Foto: Pvkjadran.com
Ažurirano: 18.06.2017. 12:05h

Na ljetnjem bazenu Jadran na Škveru upravo je završen turnir regionalne Triglav vaterpolo lige- F6, za 2003. godište, na kom su učestvovale najbolje ekipe ovog uzrasta iz Hrvatske, Srbije i Crne Gore: VA Cattaro – Kotor, VK Partizan RFB – Beograd, HAVK Mladost - Zagreb, VK Jug CO – Dubrovnik , VK Zadar 1952 – Zadar i domaćin PVK Jadran Carine – Herceg Novi. Turnir je odigran po sistemu svako sa svakim u pet takmičarskih kola, a publika je imala preliku da uživa u 15 odličnih vaterpolo utakmica.

Mladi Jadran Carina su pokazali apsolutnu dominaciju i turniri su završili sa pet ubjedljivih pobjeda, i gol razlikom od plus 47 golova. Redom su padali protivnici, šampion Srbije Partizan sa ubjedljivih 14:6, Jug iz Dubrovika sa 12:4, Zagrebačka Mladost 14:4, prvak Hrvatske Zadar sa 9 golova razlike 16:7, te Cattaro iz Kotora sa 15:3

Jadran Carine je osvojio prvo mjesto, ekipa dubrovačkog Jugaa drugo, dok je trećeplasirani bio Zadar 1952.

Igrač Jadran Carina Jovan Vujović proglašen je za najboljeg igrača turnira kao i najboljeg strijelca sa postignutih 28 golova a njegov saigrač Ilija Radović je bio najbolji golman.

Jadranu Carine pripalo je još jedno priznanje i za fer-plej, s obzirom na to da su bili ekipa koja je na cijelom turniru skrivila najmanji broj teških prekršaja (peteraca i isključenja).

Jadran Carine je nastupio u sljedećem sastavu: Ilija Radović, Vasilije Radović (kapiten), David Stevović, Matija Sladović, Damijan Vujičić, Nikola Roćenović, Krsto Tomašević, Nemanja Moračanin, Marko Bošković, Sava Đorđević, Eristavi Georgi, Jovan Vujović, Miloš Simović, Lazar Vukićević, i Amar Kujović, a vodio ih je trener Srđan Lazarević.

Bonus video: