Crnogorski vaterpolisti sjutra sa Španijom: Na doručak, pa u borbu za medalju

“To što igramo sa domaćinom ne znači ništa, želimo medalju i probaćemo da dođemo do nje”, rekao je Nikola Murišić
126 pregleda 0 komentar(a)
Vaterpolisti Crne Gore, Vladimir Gojković, Foto: Wpolo.me
Vaterpolisti Crne Gore, Vladimir Gojković, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 30.06.2018. 08:55h

Iz Budimpešte su se vratili sa zlatom, iz Taragone imaju šansu da donesu mediteransku bronzu - crnogorski vaterpolisti u nedjelju, nakon doručka, od 9 i 30 igraju meč za treće mjesto protiv domaćina Španije.

U čudnom sistemu takmičenja, u kome jedan poraz u grupi znači i eliminaciju iz borbe za zlato, Crna Gora je izgubila od Srbije, golom koji je primila 27 sekundi prije kraja, a zatim ubjedljivo savladala Portugal i Francusku.

Duel sa domaćinom Mediteranskih igara ima i takmičarski značaj, ali je za selektora Vladimira Gojkovića važan i da još jednom vidi kako se kandidati za tim, koji će igrati na Evropskom prvenstvu u Barseloni, “ponašaju” u jakim mečevima.

“Žao nam je što smo od Srbije primili gol u posljednjem napadu, možda smo mogli i do finala. Nismo očekivali Španiju, domaćin je, biće teško, ali spremićemo se”, kazao je Vlado Popadić.

Španci su, naravno, dobro poznat rival, Crna Gora je sa njima igrala i u Svjetskoj ligi, dobila meč 10:8.

“To što igramo sa domaćinom ne znači ništa, želimo medalju i probaćemo da dođemo do nje”, rekao je Nikola Murišić.

“Poznajemo se dobro, nema razloga da skrivamo bilo šta, ni mi ni oni. Mi smo u nešto izmijenjenom sastavu, želimo da se nametnemo i dokažemo, a meč sa Španijom je dobra šansa za to”, rekao je Popadić.

Iako je mediteranski turnir u sklopu priprema za najveći izazov ovog ljeta, medalja iz Taragone bila bi motiv i dokaz da “ajkule” stvaraju pobjednički mentalitet pred šampionat Evrope.

“Svaka medalja je važna, ne igraju se svaki dan ovakvi mečevi, tako da ćemo dati sve od sebe. Ovo su, ipak, pripreme za Barselonu, lijepo je što smo iz Budimpešte donijeli zlato, što smo i u Taragoni odigrali dobre i jake mečeve”, istakao je Murišić.

Crna Gora na Evropsko prvenstvo ne ide kao favorit za medalju, već kao kandidat. Iz drugog plana će pokušati da iznenadi...

“Uvijek postoji pritisak, od nas su očekivanja uvijek velika, tako je i sada. Imamo visoke ciljeve, znamo za šta idemo u Barselonu i bićemo spremni sa to“, zaključio je Murišić.