Brguljan: Imamo samopouzdanje koje je potrebno za veliko takmičenje

Pres konferenciji u vinskom podrumu "Šipčanik" prethodilo je potpisivanje novog ugovora Vaterpolo i plivačkog saveza i Elektroprivrede Crne Gore
220 pregleda 0 komentar(a)
Vaterpolo reprezentacija pres konferencije vinski podrum "Šipčanik", Foto: Zoran Đurić
Vaterpolo reprezentacija pres konferencije vinski podrum "Šipčanik", Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 10.07.2018. 15:37h

Crnogorski vaterpolisti broje sitno, do početka Evropskog prvenstva je ostalo još šest dana.

Teži dio priprema je iza "ajkula", sada će do ponedjeljka i prvog meča u Barseloni (protiv Francuske) raditi uglavnom na taktičkim stvarima.

Vaterpolisti još danas i sjutra treniraju u Podgorici, a već u subotu ih preko Dubrovnika čeka put u glavni grad Katalonije.

Put na koji će krenuti motivisani i puni samopouzdanja nakon uspješne dvije provjere - titule u Svjetskoj ligi i bronze na Mediteranskim igrama.

"Mislim da smo se veoma dobro spremili za ono što nas očekuje u Barseloni. Odigrali smo odlično i u Budimpešti i u Taragoni i tako stekli dodatno samopouzdanje koje je jako bitno pred jedno veliko takmičenje. Možemo da obećamo da ćemo kao i uvijek dati maksimum. Tako će biti od prve utakmice sa Francuskom, pa protiv Malte i Španije... Nadamo se i u samoj završnici, jer sebe vidimo tamo. Imamo ogromnu želju da napravimo veliki rezultat i nadam se da ćemo u tome uspjeti", rekao je kapiten Draško Brguljan, koji je ovog ljeta nastupio i u Svjetskoj ligi i na Mediteranskim igrama.

Selektor Vladimir Gojković je ponovio da je zadovoljan gotovo svime što je reprezentacija uradila tokom priprema za Evropsko prvenstvo.

"Veoma dugo smo na okupu, igrači su sve iznijeli na pravi način. Radili smo dobro, odradili dosta od onoga što smo planirali. Budimpešta i Taragona? Te dvije medalje su nam ulile dodatnu dozu samopouzdanja. Sada nas očekuje završni čin - Evropsko prvenstvo, najvažnije takmičenje ovog ljeta. Pokušaćemo da se u narednih pet, šest dana podignemo i da nastavimo sa igrama iz proteklog perioda", istakao je Gojković.

Pres konferenciji u vinskom podrumu "Šipčanik" prethodilo je potpisivanje novog ugovora Vaterpolo i plivačkog saveza i Elektroprivrede Crne Gore.

"Kada se pomene crnogorski vaterpolo, prva neka slika koju imam je kako Vladimir Gojković sa povrijeđenim ramenom pliva kontranapad i postiže gol u momentu kada smo se svi pitali da li mu je karijera ugrožena. Ta neka snaga, predanost i volja ostali su mi kao sjećanje za sva vremena. Želim momcima srećan put u Barselonu, da imaju srce svog selektora, i ja vjerujem da je tako. Elektroprivreda je ponosna što je sponzor i što može da podrži sve te njihove napore", kazao je izvršni direktor EPCG Igor Noveljić.

Vaterpolo savez i EPCG sarađuju više od 10 godina.

"Jasno je svima da bez ovako moćnog sponzora ne bismo mogli da ispunjavamo sve obaveze koje imamo prema raznim selekcijama. Ove godine smo već obradovali Crnu Goru sa dvije medalje i sada slijedi ono glavno - Evropsko prvenstvo, sa kojeg takođe očekujemo dobre vijesti", rekao je predsjednik VPSCG Dejan Bajić.

Bonus video: