Toni Azevedo protiv "barakuda" završava karijeru

Azevedu su prema odluci Višeg suda Primorac i Denis Mandić ostali dužni 92.200 eura
0 komentar(a)
Toni Azevedo, Foto: USA water polo
Toni Azevedo, Foto: USA water polo
Ažurirano: 14.05.2017. 07:56h

Američki vaterpolista Toni Azevedo, učesnik pet Olimpijskih igara, oprostiće se od reprezentacije SAD sljedećeg meseca pijre nego što okonča karijeru u 35. godini.

Dugogodišnji kapiten reprezentacije predvodiće SAD u meču protiv Hrvatske 11. juna na Univerzitetu Stenford, na kojem je diplomirao i gdje je pomogao ekipi Kardinal (Cardinal) da osvoji dva šampionata NCAA.

Azevedo se smatra najboljim vaterpolistom SAD svih vremena. Osvajač je srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, pet zlatnih medalja na Panameričkim igrama i dvije srebrne medalje u Svjetskoj ligi.

"Još volim ovaj sport i nikad neću napustiti vaterpolo zajednicu. Ali spreman sam da preusmjerim fokus sa igranja na aktivnosti van bazena kako bih doprinio razvoju i inovacijama. Započinjem programe za koje vjerujem da će dovesti vaterpolo na viši nivo", rekao je Azevedo.

Poslije diplomiranja na Stenfordu Azevedo je profesionalno igrao za dubrovački Jug, crnogorski Primorac, kao i za klubove u Italiji i Brazilu.

On je rođen u brazilskom gradu Riju de Žaneiru prije nego što se kao dječak preselio u Kaliforniju.

Azevedu su prema odluci Višeg suda Primorac i Denis Mandić ostali dužni 92.200 eura!

Bonus video: