Novljani spremaju slavlje

Jadran samo pobjeda dijeli od četvrte uzastopne titule prvaka države
0 komentar(a)
VK Jadran Carine, Foto: VK Jadran
VK Jadran Carine, Foto: VK Jadran
Ažurirano: 22.04.2017. 08:18h

Jadran Carine želi da stavi krunu na uspješnu sezonu i malo ko sumnja da će to uraditi večeras kada je na programu treća utakmica finalne serije crnogorskog prvenstva protiv Budve.

Novljane samo pobjeda dijeli od četvrte uzastopne titule prvaka države nakon što su u prve dvije utakmice pokazali da nemaju konkurenciju i da je Budva daleko od nivoa koji bi finale mogao da učini zanimljivim.

Budvani su, doduše, u drugom meču na svom bazenu na momente najavljivali da bi mogli da unesu neizvjesnost u finalnu seriju, ali ih je Jadran opet zadržao na mali broj golova (dali su svega četiri, nakon tri u prvom duelu) i jasno stavio do znanja da želi da finale traje što kraće...

Zato u Igalu večeras spremaju slavlje i imaju sva prava da vjeruju da će se serija okončati poslije treće utakmice.

"Igramo na visokom nivou cijele sezone i vjerujem da ćemo je u velikom stilu i završiti. U prve dvije utakmice protiv Budve smo pokazali da smo kvalitetniji i da u ovom finalu sve zavisi od nas. Ako odigramo na prepoznatljivom nivou Budvani nemaju čemu da se nadaju. Siguran sam da ćemo još jednom potvrditi da smo najbolja ekipa u Crnoj Gori i da se u Jadranu najbolje radi", rekao je centar Novljana Vladan Spaić.

Budva je ako ništa drugo spremna da se dostojno suprotstavi favoritu.

"Naravno da ćemo učiniti sve da produžimo seriju, vuče nas sportski motiv. Pitanje, međutim, koliko je to realno, jer je očigledno da je Jadran bolji, da teško pratimo njegov ritam. Novljani imaju više igrača u rotaciji od nas, što im omogućava da drže tempo koji žele. Mi smo, s druge strane, istrošeni, ali vjerujem u momke i njihovu želju da pokušaju da ponove igru iz većeg dijela druge utakmice. Moramo da uradimo sve da unesemo neizvjesnost", kazao je trener Budve Drago Pejaković.

Večerašnji meč počinje u 19 časova, a u slučaju da dođe do četvrte utakmice ona bi se igrala 26. aprila u Budvi. Eventualna majstorica je zakazana za 29.

Bonus video: