Jadranovoj dominaciji se ne nazire kraj

Finalna serija prvenstva između Jadrana i Budve počinje večeras od 19 časova, domaćin je aktuelni prvak koji ima sve preduslove da osvoji novu titulu, ukupno sedmu u nezavisnoj državi
0 komentar(a)
VK Jadran Carine, Foto: VK Jadran
VK Jadran Carine, Foto: VK Jadran
Ažurirano: 15.04.2017. 09:50h

Jadran Carine je trostruki uzastopni šampion Crne Gore, Kup je osvajao šest sezona zaredom - te brojke najbolje oslikavaju dominaciju Novljana u domaćim okvirima.

I njoj se ne nazire kraj, jer tim sa Škvera nema konkurenciju, s obzirom na to da su najveći rivali Budva i Primorac kvalitetom daleko iza...

Finalna serija prvenstva između Jadrana i Budve počinje večeras od 19 časova, domaćin je aktuelni prvak koji ima sve preduslove da osvoji novu titulu, ukupno sedmu u nezavisnoj državi.

"Želimo da dobru sezonu krunišemo titulom u domaćem prvenstvu. Sve što smo uradili do sada u sezoni je bilo dosta uspješno u svim takmičenjima i ne nedostaje nam motiva da osvojimo novi trofej. Kao i uvijek, imamo poštovanje prema protivniku, a Budva je pokazala kvalitet u zahtjevnim utakmicama polufinala protiv Primorca", rekao je kapiten Jadrana Miloš Šćepanović.

Ipak, uz sav respekt prema Budvi problema ne bi trebalo da bude. Čak bi bilo iznenađenje i da Jadran ne završi finalnu seriju u tri utakmice (igra se u tri pobjede).

"Budva ima potencijal koji je pokazala tokom sezone u regionalnoj ligi. Ali, iznenađenje teško može da se desi i sve zavisi od nas i našeg pristupa", istakao je iskusni čuvar mreže.

Jadranov imperativ je nova titula, a Budva, dvostruki šampion Crne Gore, ima cilj da pruži jači otpor nego što je bio slučaj u tri prethodna finala.

"Igranje protiv Jadrana predstavlja izazov, pogotovo za nas mlađe. Trener Jadrana je Vladimir Gojković, koji je i selektor naše reprezentacije,i to nam je motiv više da se dokažemo. Mi smo ove sezone pokazali da možemo da igramo sa jačim ekipama, jer smo pobijedili Primorje i Partizan u regionalnoj ligi... Pokušaćemo i da se suprotstavimo Jadranu, iako mu bez dileme pripada uloga velikog favorita. Novljani drže visok ritam tokom meča, po tome su prepoznatljivi i u tom segmentu moramo da im pariramo“, kazao je kapiten Budve Bogdan Đurđić.

Druga utakmica finala je na programu 19. aprila u Budvi, a treća 22. opet u Herceg Novom.

Termini eventualnog četvrtog i petom meča su 26. i 29. april.

Kotorski derbi za treće mjesto

Primorac i Kataro večeras počinju borbu za treće mjesto.

Ova serija se igra u dvije pobjede, a karakteriše je to što će se utakmice igrati u Budvi - razlog je rekonstrukcija kotorskog bazena.

Primorac je, naravno, veliki favorit da obezbijedi treću poziciju.

Večerašnji meč počinje u 18 časova, druga utakmica je zakazana za 19. april, a eventualna majstorica bi se igrala tri dana kasnije.

Bonus video: