Budvani žele da u Nikšiću završe posao

Večeras od 19 časova je drugi meč polufinalne serije, a karakteriše ga to što će se odigrati na neutralnom bazenu - u Nikšiću, zato što je plivalište „Nikša Bućin” u rekonstrukciji.
0 komentar(a)
Primorac, Foto: Filip Roganović
Primorac, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 08.04.2017. 11:49h

Jadran Carine je već u finalu poslije dvije sigurne pobjede protiv Katara, ostalo je pitanje da li će Novljani za četvrtu titulu prvaka Crne Gore da se bore protiv Primorca ili Budve.

Večeras od 19 časova je drugi meč polufinalne serije, a karakteriše ga to što će se odigrati na neutralnom bazenu - u Nikšiću, zato što je plivalište „Nikša Bućin” u rekonstrukciji.

Budva je u srijedu slavila na svom bazenu (8:6) i došla nakorak od finala, a obaveza Primorca je da seriju vrati u crnogorsku metropolu turizma.

"Iz objektivnih razloga nismo favoriti ni u ovoj utakmici. Nije problem samo to što ne igramo na svom bazenu, već što nismo u pravom trenažnom procesu. Imamo po jedan trening dnevno, putujemo u Nikšić, a i kada možemo da treniramo na kotorskom bazenu voda je hladna i treninzi traju kraće. Zbog svega toga smo daleko od forme koju želimo, ali sportski motiv imamo i uradićemo sve da pobijedimo", rekao je trener Primorca Petar Vico.

Prije tri dana Kotorani su tri četvrtine bili u igri, ali to nije bilo dovoljno da naprave brejk.

"Napravili smo neke greške koje ne bismo smjeli, primili jeftine golove... Ako ispravimo te stvari iz prve utakmice, onda imamo šansu da produžimo seriju. Želimo u finale, ali smo i rasterećeni, jer smo ove sezone ispunili glavni cilj, a to je povratak u elitu regionalnog takmičenja", kaže Vico i dodaje da u timu neće biti Uglješa i Matija Brguljan, kao i Ivan Radonjić.

Budva, s druge strane, stiže u grad pod Trebjesom da završi polufinalnu priču.

"Želja nam je da pobjedom u drugoj utakmici obezbijedimo finale. Bili smo bolji u prvom meču, zasluženo smo pobijedili, iako postoje segmenti u igri kojima nisam zadovoljan. Igrači su pomalo i umorni od duge sezone, kao i od teške utakmice u srijedu, ali vjerujem da će dati sve od sebe da već u Nikšiću riješimo sve oko plasmana u finale", rekao je trener Budve Drago Pejaković.

I Budva je, kao i Primorac, stigla do primarnog cilja u sezoni - u njenom slučaju to je bilo da obezbijedi opstanak u A1 regionalnoj ligi.

"Sada je motiv plasman u finale, želim da igramo i utakmice za trofej i da vidimo gdje smo u ovom trenutku u odnosu na Jadran", zaključio je Pejaković.

Eventualna majstorica polufinala bi se igrala u srijedu u Budvi, a finalna serija počinje naredne subote.

Bonus video: