Derbi u Budvi, Jadran bez brige

Polufinalna serija između Budve i Primorca počinje večeras, a Novljani u drugoj utakmici polufinala dočekuju Kataro
0 komentar(a)
VK Budva - VK Primorac, Foto: Filip Roganović
VK Budva - VK Primorac, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 05.04.2017. 08:15h

Regionalna liga je završena za vikend, a crnogorski klubovi već danas nastavljaju sezonu u domaćem prvenstvu.

Na redu je polufinale - sastaju se Budva i Primorac i Jadran Carine - Kataro (oba meča počinju u 19 časova).

Derbi je, naravno, duel Budvana i Kotorana i u tom okršaju se krije i jedina dilema ko će se suprotstaviti Novljanima u finalu...

Budva ima prednost domaćeg bazena, a serija se igra u dvije pobjede.

"Očekujemo neizvjesno polufinale u kojem će presuditi smirenost pojedinaca. Utakmice sa Primorcem su uvijek fizički zahtjevne, ali vjerujem da smo u boljoj poziciji u odnosu na naš jedini meč ove sezone. Favoriti smo, nadam se da ćemo to i dokazati. Mislim da će prvi meč odrediti tok polufinala i da je najvažniji u ovoj seriji", rekao je ponajbolji igrač Budve Bogdan Đurđić.

Budva i Primorac su se jedini put ove sezone sastali u polufinalu Kupa kada je kotorski tim slavio, a onda izgubio od Jadrana nakon peteraca u finalu.

Primorac, međutim, ima problem, jer u revanšu neće biti domaćin u Kotoru, već će zbog rekonstrukcije bazena protivnika dočekati u Nikšiću.

"Budva je jača u odnosu na međusobni duel u Kupu, tako da će sada dosta toga biti drugačije. Očekujem neizvjesnu utakmicu, jak tempo i agresivnu igru... Mi nismo u dobroj situaciji, posljednjih nekoliko sedmica čak ni ne treniramo na našem bazenu. Nemamo imperativ, ali uradićemo sve da izborimo finale. Možda naša šansa leži u rasterećenosti", kaže bek Kotorana Danilo Adžić.

Jadran, koji je posljednje tri godine šampion, večeras ovjerava plasman u finale, jer je prvi duel sa Katarom odigran prije dvije 10 dana slavio sa rezultatom 17:4.

Drugi meč polufinalne serije između Budve i Primorca igra se u subotu u Nikšiću, a eventualna majstorica je zakazana za narednu srijedu.

Bonus video: