Jadran sa Partizanom, Budva čeka Mladost

Jadran bi ako slavi obezbijedio 2. ili 3. poziciju, što znači da u polufinalu F4 ne bi igrao sa Jugom
73 pregleda 0 komentar(a)
Jadran, Foto: VK Jadran/Facebook
Jadran, Foto: VK Jadran/Facebook
Ažurirano: 08.03.2017. 10:09h

Jadran Carine večeras ima šansu da riješi sve u želji da izbjegne četvrto mjesto pred finalni turnir regionalne A1 lige.

Novljani dočekuju Partizan (18.30) i trijumfom bi definitivno otklonili dilemu da li u polufinalu mogu da se sastanu sa Jugom, liderom šampionata i apsolutnim favoritom za titulu.

Jadran je sigurno na finalnom turniru, najrealnije je da tamo ode kao drugoplasirani, ali mnogo toga zavisi od duela sa „crno-bijelima”.

Do kraja regularnog dijela su ostala još tri kola, s tim što ekipa sa Škvera ima tri boda više od trećeplasirane Mladosti, a šest od Partizana. Takođe, Jadran ima i utakmicu više od ovih rivala...

"Meč je jako bitan, jer bismo pobjedom osigurali poziciju na tabeli koja garantuje da nećemo igrati protiv Juga u polufinalu. Računica je jasna, tražimo tri boda koja su realnost ako odigramo kao u većem dijelu sezone. Partizan je nezgodna ekipa, savladao nas je u prvom dijelu sezone. Ima nekoliko odličnih šutera, ali i iz dobre odbrane formira brze kontranapade", rekao je Vlado Popadić.

Partizan je jedan od tri tima koji je pobijedio Novljane ove sezone u A1 ligi, uz Jug i Mladost.

"Ako uđemo u meč ozbiljno i fokusirani na odbrambene zadatke, trijumf će doći", tvrdi Popadić.

Budva rasterećena pred Mladost

Jadran bi neku vrstu pomoći mogao da dobije i od Budve, koja kod kuće igra protiv Mladosti (18 časova). Budvani su pobjedom u Novom Sadu u prošlom kolu osigurali opstanak, pa ovaj meč nema poseban značaj...

"Sada smo rasterećeni i do kraja prvenstva ćemo šansu dati igračima koji su manje igrali. Postojao je pritisak kada je u pitanju borba za opstanak, sada je napokon nestao i želim da igrači odigraju za svoju dušu", kazao je trener Budve Drago Pejaković.

Za opstanak će se do posljednjeg kola boriti Jadran Split i Vojvodina - Dalmatinci imaju bod prednosti sve pred večerašnji međusobni duel u Poljudu.

Parovi 16. kola - večeras: Budva - Mladost (18), Jadran Carine - Partizan (18.30), Jadran ST - Vojvodina (19.30); Sjutra: Primorje - Mornar (19).

Primorac ide u Zadar

Primorac gostuje Zadru u utakmici koja bi mogla da mu donese ulazak u A1 ligu.

Kolo prije kraja Kotorani imaju dva boda manje od lidera Šapca koji u petak gostuje POŠK-u u Splitu.

U slučaju trijumfa našeg predstavnika u Zadru, koji je više nego realan, te pobjede POŠK-a u utakmici sa Šapčanima Primorac bi A2 ligu završio na prvom mjestu.

Prva pozicija donosi direktan plasman u elitu, dok drugoplasirani tim A2 lige čeka baraž protiv najslabije iz A1 lige - Jadrana iz Splita ili Vojvodine.

Parovi 14. kola - danas: Zadar - Primorac (20); Petak: POŠK - Šabac; Subota: Crvena zvezda - Kataro, Solaris - Medvešćak.

Bonus video: