Marković: Nisam pogriješio što sam izabrao Šabac

"Zadovoljan sam u Šapcu, klub je dobro organizovan, vaterpolo je sve popularniji i ove sezone igramo iznad očekivanja", rekao je bivši igrač Primorca, Budve i Katara
380 pregleda 2 komentar(a)
Nikola Marković, Foto: Privatna arhiva
Nikola Marković, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 01.03.2017. 12:26h

Počeo je karijeru u Primorcu, potom je uzburkao vode kada je pojačao Budvu, ima iskustvo i igranja u Italiji, a sada vaterpolo život oživljava u Srbiji - Nikola Marković u kapici Šapca čini sve da se vrati na pravi kolosjek.

Markovićev sportski put nije uobičajen, jer je dugo kroz Primorac najavljivao reprezentativni potencijal, potvrđivao ga u Budvi, a onda na neki način nestao sa velike scene...

Bivši seniorski reprezentativac, momak koji ima srebrnu medalju iz Svjetske lige iz 2013. godine, lider je srpskog tima koji se bori u regionalnoj A2 ligi, sa realnim šansama da obezbijedil i A1 takmičenje naredne sezone.

Dva kola prije kraja Šabac je na prvom mjestu, ima dva boda više od Primorca, a tri od POŠK-a kojem gostuje u posljednjoj rundi.

"Zadovoljan sam u Šapcu, klub je dobro organizovan, vaterpolo je sve popularniji i ove sezone igramo iznad očekivanja. Pokušaćemo da se plasiramo u regionalnu elitu, iako je na početku sezone cilj bio samo da ostanemo u A2 ligi. Ima kvalitetnijih ekipa od nas, prije svih POŠK i Primorac, tu je i Crvena zvezda, ali vjerujem da u naredne dvije utakmice možemo da dođemo do velikog rezultata", rekao je Marković, drugi strijelac A2 lige sa 31 golom.

Prvoplasirani tim obezbijediće direktan plasman u A1 ligu, a drugi na tabeli će igrati baraž za ulazak sa pretposljednjom ekipom na tabeli A1 lige.

Šabac se nada plasmanu, ali prioritet je nešto drugo - da klub stane na noge...

"Šabac nije imao bazen 10 godina, tek prije dvije je opet otvoren i vaterpolo i plivanje su sve popularniji. Veliki broj djece se uključio u neki od ovih sportova, tribine su u svakom meču kada smo domaćini ispunjene do posljednjeg mjesta...", kaže Marković.

Odakle Marković baš u Šapcu? Pitanje je koje vjerovatno zanima mnoge.

"U prvom dijelu prošle sezone sam igrao za Kataro, a onda je stigao poziv Šapca koji je u tom trenutku vodio Kotoranin Dragan Strugar. Raspitao sam se o klubu, vidio da ima dobre uslove, renoviran bazen i shvatio da je Šabac zanimljiva opcija u tom trenutku. Odlučio sam da probam i ne žalim, definitivno nisam pogriješio. Ponavljam, naše ambicije ove sezone nisu bile velike, ali smo kako je prvenstvo odmicalo vidjeli da imamo kvalitet i da možemo da se nadamo dobrim stvarima. Da li ćemo doći do A1 lige pitanje je, ali vjerujemo da možemo", istakao je Marković.

Partije koje Marković prikazuje u A2 ligi ove sezone (najbolji je bio u duelima sa Katarom i Zadrom sa po šest golova, dok je Primorcu nedavno dao četiri) govore da bi naredne sezone možda mogao da zaigra i u ozbiljnijoj sredini od Šapca.

"Želja mi je da nastavim sa dobrim radom kao što je slučaj ovdje i da nadoknadim ono što sam propustio u posljednjih nekoliko godina. Želim da se nametnem i probam da se vratim na pravi put. To je neki plan, a zaista u ovom trenutku ne razmišljam u kojem ću klubu igrati naredne sezone", rekao je vaterpolista koji je u Italiji nastupao za drugoligaše Areki i Salerno.

Nova generacija seniorske reprezentacije može mnogo

Nikola Marković u jednom momentu nije bio daleko od prvog tima crnogorske reprezentacije, igrao je Svjetsku ligu 2013. godine, dobijao je redovno šansu kod tadašnjeg selektora Ranka Perovića...

Čak je i nastupao na finalnom turniru u ruskom Čeljabinsku kada je Crna Gora osvojila bronzanu medalju.

Od tada do danas se promijenilo mnogo toga, pa vaterpolista u maju puni 25 godina, više nije "na radaru"...

Ipak, prati dešavanja u crnogorskom vaterpolu i nacionalnom timu.

"Pratim koliko stignem od obaveza. Za reprezentaciju Crne Gore sada stižu neka drugačija vremena, pretpostavljam da je momenat za novu generaciju koja je veoma talentovana. Nije zahvalno davati prognoze koliko Crna Gora u narednom periodu može na velikim takmičenjima, ali nemam dilemu da uz dobar rad sa trenerom Vladimirom Gojkovićem može da dogura daleko", zaključio je Marković.

Bonus video: