Savić: Zadovoljan sam što u grupi imamo ozbiljne protivnike; Tucak: Najteži mogući put

Svjetsko prvenstvo održaće se od 14. do 30. jula u Budimpešti.
50 pregleda 0 komentar(a)
Dejan Savić, Foto: Filip Roganović
Dejan Savić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 24.02.2017. 15:35h

Poput crnogorskog selektora Vladimira Gojkovića, žrijeb grupne faze takmičenja na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj komentarisali su i selektori naših komšija, Srbije i Hrvatske...

Srbija, aktuelni šampion svijeta, igraće u grupi C sa selekcijama Španije, Grčke i Južne Afrike.

"Zadovoljan sam činjenicom da ćemo i u grupi imati ozbiljne protivnike. Španija i posebno Grčka nisu timovi na koje ne treba maksimalno obratiti pažnju. U isto vrijeme, s pažnjom ćemo pratiti i događanja u grupama sa kojima se ukrštamo. Prvi cilj je da se u grupi obezbijedi što bolja pozicija, zatim da se spremno dočeka četvrtfinale i ako sve bude kako treba da se krene u borbu za medalje", rekao je Savić.

"O favoritima je još rano govoriti, jer do početka šampionata ima još pet mjeseci. Mnogo toga može da se promijeni u svim ekipama", dodao je selektor Srbije.

Vaterpolisti Hrvatske igraće u grupi D sa selekcijama SAD, Japana i Rusije.

"Na prvi pogled, izgleda kao da smo dobili grupu u kojoj smo apsolutni favoriti za osvajanje prvog mjesta, ali moramo biti i te kako oprezni i protiv reprezentacije SAD-a, koja spada u grupu težih protivnika, ali i reprezentacija Rusije i Japana, koje pokazuju sve kvalitetnije igre", rekao je Tucak, prenosi agencija Hina.

"Međutim, s obzirom na to da naš krajnji cilj nije četvrtfinale već puno više od toga, a u kasnijem dijelu takmičenja nas već od četvrtfinala potencijalno očekuju Mađari ili Italijani, pa preko polufinala eventualno Srbija, onda možemo reći da smo, ako rezultati budu očekivani, izvukli najteži mogući put. Mi svoj cilj znamo, kvalitet imamo i daćemo sve od sebe da osvojimo medalju", dodao je Tucak.

Svjetsko prvenstvo održaće se od 14. do 30. jula u Budimpešti.

Bonus video: