Jadran favorit, Budvanima trebaju bodovi

51 pregleda 0 komentar(a)
VK Budva, Foto: Filip Roganović
VK Budva, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 24.02.2017. 10:44h

Jadran Carine je u duelu sa Primorjem u srijedu pokazao da je prebolio eliminaciju od Ferencvaroša u polufinalu Evrokupa, a već danas ga čeka novi duel u regionalnoj A1 ligi. Svega 48 sati nakon meča sa Riječanima u Igalu i trijumfa od 11:4, Novljani gostuju Budvi u crnogorskom derbiju (18.30 časova).

Gledajući stanje na tabeli, Budvani su ti kojima su potrebniji bodovi, jer se bore za opstanak.

"Jadran je favorit, iako je vjerovatno i malo umoran nakon mečeva sa Ferencvarošem i Primorjem. Ipak, protiv Riječana su pokazali da su u veoma dobroj formi, a naš problem nije Jadran, nego povrede. Boris Popović ima problema sa šakom šuterske ruke, Zdravko Radić je povrijedio palac na ruci i pitanje je da li će nastupiti večeras - rekao je trener Budve Drago Pejaković.

Od nastupa dvojice iskusnih igrača zavise i ambicije Budve.

"Bez njih bi sigurno bilo mnogo teže. Ne prijetimo Jadranu, ovaj meč bi mogao da nam bude najbolja priprema za naredni duel sa Vojvodinom, koji će odlučiti mnogo toga u borbi za opstanak", istakao je Pejaković.

Novljani su mirni na drugom mjestu, imaju šest bodova i utakmicu više od Mladosti.

"Svaki bod je jako bitan. U Budvi želimo pobjedu i mislim da ćemo i doći do nje ako budemo na prepoznatljivom nivou. Naš protivnik se pojačao u zimskoj pauzi, doveo je dva iskusna igrača, ali mislim da sve zavisi od nas. Nema opuštanja, svaki meč je prilika za novo dokazivanje", kazao je centar Jadrana Stefan Pješivac.

Parovi 14. kola

Danas

Budva - Jadran Carine (18.30)

Jadran Split - Mornar (20.15)

Subota

Primorje - Mladost (19)

Partizan - Jug (19)

Slobodna je Vojvodina

Bonus video: