Razočaranje: Jadran eliminisan u Budimpešti

Crnogorski šampion izgubio sa 6:4 u revanšu, pa je mađarski predstavnik izborio vizu za finale
77 pregleda 0 komentar(a)
Stefan Mitrović Ferencvaroš, Foto: Fradi.hu
Stefan Mitrović Ferencvaroš, Foto: Fradi.hu
Ažurirano: 18.02.2017. 16:39h

Tri četvrtine vaterpolisti Jadran Carina su u Budimpešti izgledali kao tim koji grabi ka finalu Evrokupa.

Kvalitet i iskustvo Ferencvaroša su, međutim, presudili u ovom polufinalnom dvomeču - Novljani su poraženi sa 6:4 u glavnom gradu Mađarske, nakon pobjede u prvom meču u Igalu sa 12:11, pa FTC ide u borbu za trofej.

Jadran je nakon 24 minuta igre vodio sa 4:3, ali u posljednjoj dionici nije mogao do gola - domaćin je prvo izjednačio na 4:4 golom Norberta Madaraša, potom je Silard Janšik iz kontranapada donio prednost koja je u tom trenutku garantovala peterce...

Napad tima sa Škvera s igračem više se nije završio golom, a na drugoj strani se za sve pobrinuo Madaraš - legedarni ljevoruki as je 48 sekundi prije kraja postigao pogodak za toliko željenih plus dva, pa je slavlje domaće ekipe moglo da počne...

FTC je bolje otvorio meč i poveo u trećem minutu preko Danije Varge, ali je reakcija ekipe Vladimira Gojkovića bila odlična.

Stefan Vidović do kraja prve, a onda Stefan Pješivac početkom druge četvrtine su preokrenuli, da bi srpski reprezentativac Stefan Mitrović u finišu tog dijela igre poravnao na 2:2.

I drugo poluvrijeme je otvoreno pogotkom Varge (3:2), a onda je crnogorski šampion u posljednja tri minuta tog dijela igre bio u naletu koji je činilo se vrijedan finala, jer su golove za novi preokret postigli Bojan Banićević i Danil Merkulov (4:3).

U posljednih osam minuta je, ipak, Jadranu ponestalo snage u napadu, odbranu je koliko-toliko držao golman Miloš Šćepanović, sve do posljednja dva i po minuta kada su Janšik i Madaraš zapečatili sudbinu Novljana u Evrokupu ove sezone.

Nakon svega viđenog u dva meča, Jadran najviše može da žali za prvom utakmicom u kojoj je vjerovatno zaslužio i da slavi sa većom razlikom od jednog pogotka.

FTC će u mečevima za trofej igrati protiv Oradee, koja je nakon peteraca savladala Veronu.

Rumuni su anulirali minus iz prve utakmice (slavili su sa 5:3), a poslije peteraca je rezultatom bio 9:6. Golman Verone naš Dejan Lazović je odbranio jedan šut sa pet metara.

Ferencvaroš - Jadran Carine 6:4 (1:1, 1:1, 1:2, 3:0)

Budimpešta - Bazen "Nepliget". Sudije: Margeta (Slovenija), Naumov (Rusija). Igrač više: Ferencvaroš 9 (1), Jadran Carine 6 (1).

Ferencvaroš: Gardonji, Avramović, Madaraš 2, Katonaš, Njeki, Siranji, Dori, Tot, Varga 2, Janšik 1, Ćuk, Mitrović 1, Vogel.

Jadran Carine: Kandić, Ukropina, Popadić, Kovačić, Vidović 1, Merkulov 1, Banićević 1, Moskov, Radović, Petković, Spaić, Pješivac 1, Šćepanović.

Bonus video: