Jadran cilja drugo evropsko finale

Tog 18. januara je bilo 12:11 za tim Vladimira Gojkovića, koji je uz malo sreće mogao da u Budimpeštu stigne i sa većim kapitalom. Ipak, Jadran je u dvomeč ušao kao blagi autsajder, pa i minimalni trijumf pred revanš nije zanemarljiv.
0 komentar(a)
VK Jadran Carine, Foto: VK Jadran
VK Jadran Carine, Foto: VK Jadran
Ažurirano: 18.02.2017. 11:09h

Pred vaterpolistima Jadran Carina je izazov nad svim izazovima na evropskoj sceni ove sezone.

Ulog je plasman u finale Evrokupa, a rival je Ferencvaroš, tim kojem Novljani na gostovanje idu s pobjedom od gola razlike ostvarenom prije tačno mjesec u Igalu.

Tog 18. januara je bilo 12:11 za tim Vladimira Gojkovića, koji je uz malo sreće mogao da u Budimpeštu stigne i sa većim kapitalom. Ipak, Jadran je u dvomeč ušao kao blagi autsajder, pa i minimalni trijumf pred revanš nije zanemarljiv.

"I dalje je Ferencvaroš favorit, ništa se nije promijenilo od te prve utakmice. Vjerujem samo da ćemo mi biti na visokom nivou, jer smo ih u tom prvom meču upoznali, igrači su prije svega vidjeli da mogu da igraju protiv takve ekipe. Ulog je finale, nije da baš nemamo šta da izgubimo u Budimpešti, ali smo i s druge strane rasterećeni. Pritisak je na FTC-u, kojem praktično cijela sezona staje u ovaj meč. Znamo da se Mađari već određeni period pripremaju samo za revanš sa nama, to dovoljno govori koliko im je stalo", rekao je Gojković.

Gojković je priznao da žali za prvom utakmicom.

"Mogli smo da pobijedimo sa većom razlikom, ali protiv ekipe kakva je Ferencvaroš baš i ne možete da budete nezadovoljni bilo kakvim trijumfom. Imali smo šanse i kada je bilo u nekoliko navrata i po dva gola razlike, pa i na tri, propustili smo ih... A individualni kvalitet mađarske ekipe je ogroman, jednostavno nije moguće da zaustavite svakog pojedinca", dodao je Gojković.

Recept za revanš je jasan...

"Mislim da je najbitnije da dobro otvorimo meč. Da odbijemo prvi nalet domaćina koji će pokušati da odmah iskoristi fizičku dominaciju. Ako izdržimo prvu četvrtinu, smatram da smo na dobrom putu da dođemo do toliko željenog finala. Ekipe jedna drugu dobro poznaju, iznenađenja teško može da bude i imamo priliku da napravimo dobar rezultat u Budimpešti", istakao je Gojković.

Dobra vijest je što je Jadran kompletan - Željko Kovačić je sanirao povredu šake, Stefan Pješivac je ozdravio, pa Gojković nema problem da FTC-u suprotstavi najjači tim.

Jadran igra za drugo evropsko finale u istoriji kluba, jer je 2004. godine izgubio u meču za trofej u Ligi šampiona - tada je bio bolji mađarski Honved (7:6).

Okršaj u Pešti počinje u 16.15 časova, dok je za 19 zakazan revanš drugog polufinala u kojem se sastaju Oradea i Verona. Taj meč će se pamtiti i po povratku u bazen Nikole Rađena. Srpski vaterpolista će zaigrati nakon dvije godine suspenzije, koje je propustio jer je bio pozitivan na kokain.

Italijanski predstavnik, čiji gol čuva naš Dejan Lazović, u Rumuniju je otputovao sa dva gola prednosti - u prvom susretu je bilo 12:10.

Bonus video: