Stipendije za 11 vaterpolista

"To su momci koji su bili srebrni na Svjetskom prvenstvu u Podgorici. To je potencijal koji je vrijedan. Sve u želji da te momke zadržimo i pružimo im satisfakciju za uloženi rad", rekao je predsjednik COK-a Dušan Simonović
156 pregleda 0 komentar(a)
Dejan Bajić i Dušan Simonović, Foto: Wpolo.me
Dejan Bajić i Dušan Simonović, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 14.02.2017. 16:33h

Najtalentovanijih 11 crnogorskih vaterpolista dobijaće u 2017. godini stipendiju od 250 eura - predviđeno je ugovorom koji su danas potpisali Vaterpolo i plivački savez (VPSCG) i Crnogorski olimpijski komitet (COK).

Ugovore su potpisali predsjednici COK-a i VPSCG Dušan Simonović i Dejan Bajić, a saopšteno je da će po 50 odsto sredstava obezbijediti te dvije asocijacije.

Stipendije će dobiti vaterpolisti Jadran Carina Vladan Spaić, Filip Gardašević, Aleksa Ukropina, Petar Tešanović, Dušan Banićević i Đuro Radović, članovi Budve Blažo Mitrović, Savo Ćetković i Branko Franeta i igrači Primorca Nikolas Saveljić i Dušan Matković.

"Stipendiju će dobiti momci koji su bili srebrni na Svjetskom prvenstvu u Podgorici. To je potencijal koji je vrijedan. Sve u želji da te momke zadržimo i pružimo im satisfakciju za uloženi rad", rekao je Simonović i nastavio:

"Prvi put ovo radimo, planirali smo budžetom za stipendiranje oko 100 hiljada eura. Biće razgovora i sa predstavnicima džudo, atletskog, teniskog, jedriličarskog i karate saveza kako bismo došli do sportista za koje smatramo da će ozbiiljno konkurisati za Olimpijske igre u Tokiju", istakao je Simonović.

A prvi čovjek VPSCG Dejan Bajić je prvo zahvalio predsjedniku COK-a na razumijevanju za vaterpolo i plivački sport.

"Upravni odbor je na predlog selektora i stručnog savjeta, koji su procijenili da su pomenuti igrači perspektivni, donio odluku da ih u saradnji sa COK-om stipendira, i to na način da pola sredstava obezbjeđuje VPSCG. Ta sredstva predstavljaju podstrek igračima i klubovima da daju sve od sebe i da znaju da se na njih računa. Cifra od 250 eura možda i nije velika, ali nije ni zanemarljiva u današnje vrijeme", kazao je Bajić i dodao da je ugovor takav da može i da se mijenja u narednom periodu.

Bajić je podvukao da do OI 2020. godine ima dosta takmičenja, ali i da je nedavno osvojeni „Volvo kup” u Budimpešti potvrda da VPSCG ide u dobrom pravcu.

"Finansijska situacija nije sjajna i svaki euro koji obezbijedimo je dobrodošao", rekao je Bajić koji je krajem prošle godine na mjestu predsjednika zamijenio Srđana Kovačevića.

Bonus video: