"Ajkule" osvojile "Volvo kup" u Budimpešti

Naš nacionalnim tim ubjedljiv u posljednjem kolu - savladao je Slovačku sa 18:3
76 pregleda 0 komentar(a)
Crnogorski vaterpolisti, Foto: Waterpolo.hu
Crnogorski vaterpolisti, Foto: Waterpolo.hu
Ažurirano: 12.02.2017. 10:38h

Prva provjera u Budimpešti je možda pokazala put crnogorskim vaterpolistima kojim bi morali da nastave u želji da se gradi nova reprezentacija.

"Volvo kup" je pokazao da "ajkule" imaju kvalitet, da mladi posjeduju potencijal, a rezultat je sve ispratio - naš tim je u posljednjem kolu na turniru savladao Slovačku i obezbijedio prvo mjesto.

Slovaci su savladani rezultatom 18:3, pa je i selektor Vladimir Gojković poslije turnira priznao da je zadovoljan.

''Zadovoljni smo, jer je u ekipi veliki broj mladih igrača. Nismo ni mi željeli da se toliko novih igrača odjednom uključi u prvi tim, ali takva je situacija. Krenuli smo u novi proces, ali poslije ovog turnira moramo da ostanemo na zemlji. Lijepo je kada se pobijede Mađari, ali da budemo svjesni da oni nisu bili kompletni. Treba samo da nastavimo sa radom, jer se svaki rad isplati. Imamo prostora za napredak, ali ništa ne možemo da napravimo preko noći", rekao je Gojković.

Crna Gora je u Budimpešti odigrala tri meča - prije trijumfa nad Slovačkom je savladala Mađarsku (9:4), a remizirala je protiv Hrvatske (7:7).

"'U martu nas očekuje okupljanje igrača iz domaće lige, kao što je bio slučaj krajem prošle godine i pred odlazak za Budimpeštu. Čim se završi domaće prvenstvo u maju krećemo sa periodom velikog rada sa igračima iz crnogorskih klubova. Postepeno bismo priključivali igrače iz inostranstva, tako da ćemo imati nešto više od dva mjeseca priprema za Svjetsko prvenstvo", najavio je Gojković.

U duelu sa Slovacima je najefikasniji bio Nikola Murišić sa pet golova, dok su se Dimitrije Kriještorac i Aleksa Ukropina po tri puta upisali u strijelce.

Za najboljeg igrača turnira je proglašen Aleksandar Ivović, a za najboljeg golmana Miloš Šćepanović.

Drugo mjesto na turniru pripalo je Mađarskoj, koja je u posljednjem meču savladala Hrvatsku (9:7) i upisala drugi trijumf.

Hrvati su treći sa pobjedom (nad Slovačkom) i remijem sa Crnom Gorom, dok su Slovaci upisali sva tri poraza.

Crna Gora - Slovačka 18:3 (5:1, 6:1, 3:0, 4:1)

Budimpešta - Bazen "Tuškečarnok". Sudije: Štampalija (Hrvatska), Nemet (Mađarska). Igrač više: Crna Gora 9 (6), Slovačka 6 (1).

Crna Gora: Kandić, Dr. Brguljan 1, Popadić, Kriještorac 3, Mitrović, Đurđić, Ukropina 3, Radović 2, Ivović 2, Murišić 5, Banićević 1, Pješivac 1, Šćepanović.

Slovačka: Hofrica, Vidumanski, Martanovic, Nedbal, M. Uradnik, Kostelnik, M. Tkač, Bjelik, Furman 1, Mitruh 1, Kolarik 1, P. Tkač, J. Uradnik.

Bonus video: