Budva pobijedila Primorje, Jadran izgubio u Gružu

Crnogorski predstavnik na svom bazenu slavio sa 10:7
86 pregleda 0 komentar(a)
VK Budva, Foto: Filip Roganović
VK Budva, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 04.02.2017. 19:24h

Budva je pokazala zube i na neočekivane pobjede Vojvodine i Jadrana iz Splita protiv Partizana odnosno Mladosti odgovorila istom mjerom.

Budvani su na svom bazenu savladali Primorje (10:7) i sačuvali tri boda prednosti od Novosađana i Splićana, ali istovremeno i potvrdili da su u formi koja govori da su favoriti u borbi sa pomenutim klubovima za opstanak.

Oslabljeni Riječani (u sastavu nije bilo Kozmina Radua) pali su u crnogorskoj metropoli turizma nakon što su samo jednom vodili (5:4).

Budva je odmah povela sa 2:0, potom i 3:1, da bi se onda probudio protivnik koji je tri minuta i 12 sekundi prije kraja druge četvrtine golom Anta Vukičevića stigao do prednosti, prve i jedine u ovom susretu...

Nakon što je Lovro Poparić smanjio na 8:7 šest minuta i 20 sekundi do kraja, Budva je u finišu odigrala zrelo i golovima Sava Ćetkovića i Srđana Vuksanovića potpisala još jedan trijumf, nakon što je nedavno savladala Partizan u Beogradu.

U okršaju dva najbolja tima u ligi Jug je savladao Jadran Carine rezultatom 9:7.

Derbi je opravdao očekivanja, iako su Dubrovčani u prvoj i početkom druge četvrtine vodili sa po tri gola razlike.

Novljani su kasnije čak i poveli (5:4 golom Nikole Moskova), ali je lider A1 lige uzvratio udarac i upisao 11. trijumf u isto toliko mečeva u šampionatu.

Budva - Primorje 10:7 (4:3, 3:2, 1:1, 2:1)

Budva - Bazen "Dragan Trifunović". Sudije: Abramović, Ivanovski (Crna Gora). Igrač više: Budva 7 (2), Primorje 8 (1).

Budva: Radić (11 odbrana), Manojlović, S. Ćetković 1, Franeta, B. Mitrović, M. Mitrović, Vujašević 1, Đurđić 3, Rašković, P. Ćetković 1, B. Popović, D. Dragović, Krivokapić, Vuksanović 4.

Primorje: Jelovina (osam odbrana), Blažić, Petrić, Pauer, Peroš 1, Čunko, Tkač 1, Rakovac, Mudražija, Vrlić 1, Vukičević 2, Paparić 2, Čubranić, Buljubašić.

Jug - Jadran Carine 9:7 (3:0, 1:3, 3:3, 2:1)

Dubrovnik - Bazen u Gružu. Sudije: Prančić (Hrvatska), Adžić (Crna Gora). Igrač više: Jug 11 (3), Jadran Carine 5 (2). Peterci: Jug 1 (1), Jadran Carine 1 (-).

Jug: Bijač (13 odbrana), Macan 1, Fatović 2, Lončar, Joković 1, Brailo, Žuvela, Ivanković 1, Pavličević, Perone 2, Benić, Obradović 1, Popadić, Vrlić 1.

Jadran Carine: Kandić (šest odbrana), Ukropina 1, Popadić 1, D. Banićević, Vidović 1, Merkulov, B. Banićević, Gardašević, Radović, Petković 2, Spaić 1, Pješivac, Šćepanović (četiri odbrane), Moskov 1.

Bonus video: