Gojković odredio širi spisak za "Volvo kup"

Pored Crne Gore i domaće Mađarske, na turniru će nastupiti I Hrvatska i Slovačka.
0 komentar(a)
Vladimir Gojković, Foto: Reuters
Vladimir Gojković, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.02.2017. 14:21h

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković, objavio je širi spisak igrača za pripreme u Herceg Novom, koji će konkurisati za međunarodni turnir “Volvo kup”, od 10. do 12. februara bit odigran u Budimpešti.

Pored Crne Gore i domaće Mađarske, na turniru će nastupiti Hrvatska i Slovačka.

Gojković je istakao da za ovu akciju neće moći da okupi kompletnu ekipu, jer ne može da računa igrače iz Njemačke i Italije, jer su u toku nacionalni šampionati. Draško Brguljan, Aleksandar Ivović i Uroš Čučković će se ekipi priključiti u Budimpešti...

"Dragan Drašković je povrijeđen, i čeka ga pauza od dvije do pet nedjelja. Tri starija igrača nas čekaju u Budimpešti, jer igraju mečeve Evrolige. Nadamo se da će i Čučković biti sa nama, jer je tek došao sa rehabilitacije. Što se tiče igrača iz domaćih klubova, malo smo promijenili spisak u odnosu na Nikšić. Odlučili smo da pozovemo skoro sve igrače koji igraju na poziciji centra, jer smo prošle godine bili u deficitu na tom mjestu. I upravo ćemo u ova tri dana više pažnje posvetiti toj poziciji. Svi ostali igrači konkurišu za Budimpeštu. Sparingovaćemo sa Dinamom iz Moskve prije odlaska na turnir", kazao je selektor Vladimir Gojković.

Okupljanje je zakazano za 6. februar u 10 sati u teretani Instituta ‘’Simo Milošević’’ u Igalu.

Crna Gora će u prvom kolu, 10. februara, igrati sa Hrvatskom (19 sati), dan kasnije sastaće se sa Mađarskom (20.30), a u nedjelju sa Slovačkom (10).

Na spisku su Stefan Kovačević, Bogdan Đurđić, Blažo Mitrović, Savo Ćetković, Lazar Manojlović (Budva), Janko Krivokapić, Matija Brguljan, Danilo Adžić, Dimitrije Kriještorac, Nikolas Saveljić (Primorac), Miloš Šćepanović, Slaven Kandić, Stefan Vidović, Bojan Banićević, Stefan Pješivac, Vlado Popadić, Vladan Spaić, Aleksa Ukropina, Petar Tešanović, Dušan Banićević, Đuro Radović (Jadran Carine), Miroslav Perković (Kataro), Saša Mišić (MVLC Miškolc), Nikola Murišić (Steaua), Draško Brguljan (OSC), Aleksandar Ivović (Pro Reko) i Uroš Čučković (Eger).

Bonus video: