Mali korak ka finalu: Jadran pobijedio Ferencvaroš

Pred revanš Novljani imaju gol prednosti - 12:11
2 komentar(a)
VK Jadran Carine, Foto: VK Jadran
VK Jadran Carine, Foto: VK Jadran
Ažurirano: 18.01.2017. 18:33h

Jadran Carine ima prednost pred revanš polufinala Evrokupa protiv Ferencvaroša, i to je najvažnije nakon prve utakmice u Igalu.

Bilo je 12:11, taj rezultat i ne može ništa da garantuje Novljanima pred okršaj u Budimpešti, ali realno je ovo još jedna velika pobjeda crnogorskog šampiona na evropskoj sceni.

FTC je u Igalo stigao kao favorit i ovog dvomeča i generalno za trofej, ali Jadran je pokazao da razlika u kvalitetu nije toliko velika, niti da mora da bude presudna...

Tim sa Škvera je sve vrijeme vodio, samo jednom je bio u minusu (9:8) u finišu treće četvrtine, pa je trijumf protiv Mađara čist kao suza.

Jadran je najveću prednost imao u drugoj četvrtini kada je bilo 5:2, u drugom poluvremenu se bukvalno igralo gol za gol, a onda je pet minuta i sedam sekundi prije kraja golom fenomenalnog Rusa Danila Merkulova u napadu s igračem više došao do 12:10.

Mirisalo je tada na ubjedljiviju pobjedu našeg predstavnika, ali je posljednji pogodak na meču dao Balaš Njeki s igračem više na tri i po minuta prije posljednjeg zvižduka.

Da li će prednost od jednog gola biti dovoljna za revanš (koji se igra tek 18. februara) pitanje je, ali Jadran sigurno ne ide u Budimpeštu da bude posmatrač.

Merkulov je bio fenomenalan u Jadranu, briljirao je sa četiri gola, odličan je bio i Aleksa Ukropina, koji je postigao dva pogotka, koliko i Marko Petković.

Najefikasniji u Ferencvarošu su bili Norbert Madaraš i Marko Ćuk sa po tri gola.

U drugom polufinalu, Verona je kod kuće bila bolja od Oradee sa 12:10.

Jadran Carine - Ferencvaroš 12:11 (3:1, 2:3, 4:5, 3:2)

Igalo - Bazen Instituta "Simo Milošević". Gledalaca: 550. Sudije: Teišido (Španija),Tajlan (Turska). Igrač više: Jadran Carine 11 (8), Ferencvaroš 6 (3). Peterci: Ferencvaroš 1 (1).

Jadran Carine: Kandić, Ukropina 2, Popadić 1, Kovačić 1, Vidović 1, Merkulov 4, Banićević, Gardašević, Radović, Petković 2, Spaić, Pješivac 1, Šćepanović (10 odbrana).

Ferencvaroš: Gardonj (10 odbrana), Avramović, Madaraš 3, Katonaš, Njeki 1, Širanj 1, Dori, Tot 1, Varga 1, Janšik 1, Ćuk 3, Mitrović, Vogel.

Bonus video: