"Ajkule" srušile evropskog vicešampiona i zakazale derbi sa Hrvatskom

Naši vaterpolisti ubjedljivi protiv Španije u Ovijedu - 11:6
13644 pregleda 9 komentar(a)
Naši vaterpolisti u duelu sa Granadosom iz Španije, Foto: RFEN
Naši vaterpolisti u duelu sa Granadosom iz Španije, Foto: RFEN
Ažurirano: 11.02.2020. 21:06h

Kombinovani tim vaterpolo reprezentacije Crne Gore, bez pet igrača koji su prije manje od 20 dana osvojili bronzu na Evropskom prvenstvu, odradio je perfektno gostovanje Španiji u ključnom meču za prvo mjesto u grupi preliminarne runde Svjetske lige.

"Ajkule" su u Ovijedu rutinski savladale aktuelnog evropskog vicešampiona - bilo je 11:6, pitanje pobjednika se od sredine treće četvrtine nije ni postavljalo.

Bez Aleksandra Ivovića, Đura Radovića, Uroša Čučkovića, Dimitrija Obradovića i Vladana Spaića crnogorski vaterpolisti su ponovili čvrstu i disciplinovanu igru iz Budimpešte, a u napadu je stvari u svoje ruke, i to je bio često slučaj na EP, preuzeo Dragan Drašković.

Bio je četvorostruki strijelac, po dva puta su se upisali Aleksa Ukropina i Bogdan Đurđić, po jednom Stefan Pješivac, Nikola Moskov i Marko Petković.

Ekipa Vladimira Gojkovića se prvi put odvojila sredinom druge četvrtine kada je Moskov u napadu s igračem više pogodio za 4:2, ali se "crvena furija" golovima Alvara Granadosa i Alberta Munarisa vratila i poravnala na 4:4.

I nakon toga domaćin je bio nemoćan, a Crna Gora do do finiša treće dionice serijom 5:0 (pogađali su po dva puta Drašković i Ukropina, te Đurđić) pobjegla na 9:4 i praktično ovjerila trijumf protiv tima koji je u odnosu na EP bio slabiji za golmana Danijela Pineda, Felipea Peronea i Fransiska Fernandesa.

Naša selekcija je ovom pobjedom potpisala prvo mjesto u grupi A, što znači da će biti domaćin u četvrtfinalu - rival joj je Hrvatska, a ta utakmica je na programu 17. marta, samo pet dana pred početak kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

ŠPANIJA - CRNA GORA 6:11 (2:2, 1:2, 2:5, 1:2)

Ovijedo - Bazen "Zapadni park". Sudije: Stavridis (Grčka), Vojvodin (Rusija). Igrač više: Španija 12 (5), Crna Gora 8 (5). Peterci: Crna Gora 1 (1).

Španija: Lorio, Munaris 2, Granados 1, Sanauđa, De Toro, Larumbe 1, Delgado, Perikas 1, Taulj, Baroso 1, Maljarah, Bustos, Ljoret.

Crna Gora: Lazović, Brguljan, Popadić, Petković 1, Ukropina 2, Matković, Vidović, Đurđić 2, Moskov 1, Banićević, Drašković 4, Pješivac 1, Tešanović.

Bonus video: