Hrvati već u četvrtfinalu, Tucak: Svjesni smo svoje snage

Najefikasniji u hrvatskoj reprezentaciji bili su Maro Joković, Josip Vrlić i Ante Vukičević sa po tri pogotka
2273 pregleda 2 komentar(a)
Ivica Tucak, Foto: Predrag Milosavljevic
Ivica Tucak, Foto: Predrag Milosavljevic
Ažurirano: 17.07.2019. 11:12h

Nakon što je pobjedom 17:7 protiv SAD osigurala prvo mjesto u grupi i direktan plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, selektor hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak izrazio je zadovoljstvo i naglasio da ekipa mora zadržati pobjednički mentalitet.

"Apsolutno sam zadovoljan. I ova utakmica mora otići u jedan dnevnik uspomena naših fantastično odigranih utakmica. Završena je priča u našoj grupi, što smo htjeli to smo i ostvarili, prvi smo u grupi", rekao je Tucak.

"Svaka naredna utakmica je najvažnija. Znate i sami da je četvrtfinalna utakmica ključna i ne daj Bože da tu napravimo neki kiks. Želim da uživamo u trenucima lijepe igre, da budemo čvrsto nogama na zemlji, ali želim i da iz utakmice u utakmicu imamo još izraženiji pobjednički stav, jer mi smo prvaci svijeta i jedna od najboljih reprezentacija svijeta. Taj pobjednički stav se mora prenositi u svaki zaveslaj, u svaku dodatu loptu, u svaki šut, u svaki blok, svaku obranu. Imamo divnu atmosferu, sve ide svojim tokom, ponizni smo, čvrsto s nogama na tlu, ali i svjesni svoje snage. To je ono što ne želim da ikada izađe iz naših glava".

Najefikasniji u hrvatskoj reprezentaciji bili su Maro Joković, Josip Vrlić i Ante Vukičević sa po tri pogotka, dok su Andro Bušlje, Luka Lončar i Hrvoje Benić bili dvostruki strijelci, a po jedan gol su zabili Anđelo Šetka i Havijer Garsija.

Marko Bijač je skupio 11 odbrana, a Ivan Marcelić pet.

Bonus video: