Jadran izgubio derbi u Dubrovniku, Primorac poražen u goleadi

Novljani imaju za čim da žale, jer su vodili 2:0, na poluvremenu imali 2:1, kao i zicer u posljednjoj četvrtini da izjednače na 5:5.
1826 pregleda 0 komentar(a)
Vaterpolisti Jadran Carina na večerašnjem meču, Foto: PVK Jadran
Vaterpolisti Jadran Carina na večerašnjem meču, Foto: PVK Jadran
Ažurirano: 04.10.2019. 20:46h

U uvertiri obračuna u Ligi šampiona, koji je zakazan za utorak u Igalu, vaterpolisti Jadran Carina i Juga su odigrali duel Regionalne lige u Dubrovniku.

Evropski velikan je slavio 9:6 (0:2, 1:0, 4:1, 4:3), ali Novljani imaju za čim da žale, jer su vodili 2:0, na poluvremenu imali 2:1, kao i zicer u posljednjoj četvrtini da izjednače na 5:5 .

Nažalost, Toni Popadić je odbranio zicer Đura Radovića, što je tim Vjekoslava Kobešćaka iskoristio, poveo 8:4 i otklonio sve dileme.

Radović je bio najefikasniji u ekipi Petra Radanovića sa tri gola, po jednom su se u listu strijelaca upisali Marino Čagalj, Vlado Popadić i Uroš Vučurović, dok je Petar Tešanović odbranio 11 šuteva.

Hrvatski reprezentativci Paulo Obradović i Loren Fatović su predvodili „jugaše” sa po dva pogotka, a Popadić je imao 12 odbrana.

U Hrvatskoj je izgubio i Primorac, koji je na gostovanju Jadranu u Splitu poražen rukometnim rezultatom - 20:16.

Vuk Drašković i Dušan Matković su po četiri puta tresli mrežu Splićana, iskusni Marko Gopčević je dao tri, Miroslav Perković dva, a Aljoša Mačić, Marko Milić i Josip Rajhel po jedan gol, dok je Alen Isljamović upisao 10 odbrana. U domaćem timu su sa po četiri pogotka odskočili Rino Burić i Marin Delić.

Bonus video: