Mandić odabrao Srbiju, u Savezu tvrde da su uradili sve da ga zadrže

Vaterpolo i plivački savez Crne Gore tvrdi da je uradio sve da zadrž Dušana Mandića, ali je talentovani vaterpolista odlučio da nastupa za Srbiju
510 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.05.2011. 12:57h

Ako je svih ovih mjeseci i postojala neka dilema, danas je i ona otklonjena - Dušan Mandić, mladi vaterpolista iz Kotora, neće igrati za crnogorsku reprezentaciju.Mandić je za beogradske „Večernje novosti” izjavio da je nakon mnogo razgovora sa obje strane prihvatio poziv Srbije i da je time stavljena tačka na pitanje gdje je njegova budućnost.

- Posljednjih mjesec-dva bio sam razapet na obje strane. Razgovarao sam sa selektorom Crne Gore Petrom Porobićem, potom sa Dejanom Udovičićem i odlučio se za Srbiju - rekao je vaterpolista Partizana.

Mandić je prošlog ljeta prešao iz Primorca u Partizan i od tog trenutka su krenule priče da neće igrati za crnogorsku reprezentaciju. Iako su iz Vaterpolo saveza Crne Gore sve vrijeme odbijali da prihvate odlazak Mandića svima je bilo jasno da su šanse da zaigra za „crvene ajkule” male.

Sada je, dakle, sve ozvaničeno, dilema više ne postoji.

- Dvogodišnja pauza mi ističe u avgustu, jer sam posljednji put igrao za Crnu Goru na juniorskom Svjetskom prvenstvu 2009. u Šibeniku. Nadam se da ću što prije zaigrati za Srbiju - kazao je 17-godišnji Mandić.

Tako je Mandić postao drugi vaterpolista od nezavisnosti koji je odlučio da kapicu Crne Gore zamijeni srpskom, nakon Andrije Prlainovića koji je odmah nakon referenduma 2006. godine prešao u Partizan i zaigrao za tamošnju reprezentaciju.

Iz VPSCG su izdali saopštenje povodom Mandićeve odluke i istakli da su „uradili sve što je u njihovoj moći”.

„Radi istinitog obavještavanja javnosti oko odluke Dušana Mandića da igra za reprezentaciju Srbije želimo da istaknemo da je VPS Crne Gore uradio sve što je u njegovoj moći da zadrži ovog igrača. Selektor Porobić i predstavnici Saveza u nekoliko navrata su razgovarali sa Mandićem, ponuđeni su mu optimalni uslovi, mogućnost povratka u Crnu Goru i sigurnost u svim varijantama kako bi ostao da igra za našu selekciju, što je i on sam potvrdio u nekoliko izjava”, stoji u saopštenju.

Savez je tako prihvatio poraz. Međutim, iz VPSCG vjeruju da se ovakve stvari više neće dešavati.

„Nažalost, mladi igrač je prelomio, odlučio da igra za selekciju Srbije. Savez će ubuduće raditi sve da zadrži mlade i talentovane igrače, ali će i čvrsto biti pri stavu da je igranje za nacionalnu selekciju čast i obaveza. Ipak, smatramo da i pored svih ponuđenih uslova treba cijeniti i privatno opredjeljenje svakog pojedinca”, navodi se u saopoštenju.

Bonus video: