Razočarani Murišić: Ne želim da budem dio reprezentacije dok je Gojković selektor

"Smatram da sam oštećen, da sam zaslužio da budem u sastavu i da su u ovom trenutku preovladale neke druge struje koje nemaju mnogo veze s bazenom", rekao je Murišić
18136 pregleda 52 komentar(a)
Nikola Murišić, Foto: Filip Roganović
Nikola Murišić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 11.01.2020. 14:29h

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore u utorak počinje nastup na Evropskom prvenstvu, ali stari problemi se ponavljaju - nezadovoljan je Nikola Murišić, centar koji je sa spiska za EP otpao u posljednjem trenutku zajedno sa Slavenom Kandićem, Vladom Popadićem i Dušanom Matkovićem.

Selektor Vladimir Gojković je, naime, ispred Murišića povjerenje za Budimpeštu ukazao Vladanu Spaiću i debitantu Stefanu Pješivcu.

Murišić ne krije - razočaran je toliko da više ne želi da igra za Crnu Goru dok je Gojković na klupi.

"Teško mi je palo to što sam ispao iz tima i što neću igrati na Evropskom prvenstvu, ali problem je nešto drugo. Smatram da sam oštećen, da sam zaslužio da budem u sastavu i da su u ovom trenutku preovladale neke druge struje koje nemaju mnogo veze s bazenom", rekao je Murišić za "Vijesti" i dodao:

"Selektor mi je rekao da smatra da trenutno Stefan Pješivac može više da pomogne timu, što sam i prihvatio. Nije problem ni da narednih 10 godina budem igrač koji će otpasti sa spiska u posljednjem trenutku, to mi se i ranije događalo, ali vjerujem da to sada nisam zaslužio. Možda nisam odigrao najbolje na turniru u Podgorici, ali sam siguran da odluka da ne odem na EP nije donijeta isključivo na osnovu kvaliteta, doprinosa i zalaganja".

Vaterpolo selekcija, dakle, u budućnosti ima opciju manje.

"Na kraju, odlučio sam da ne budem dio reprezentacije dok je selektor Vladimir Gojković. Ne želim da ovim stavom bilo koga na neki način ucjenjujem, već jednostavno mislim da dok je Gojković na klupi ne bih imao isti tretman kao ostali centri", istakao je sidraš mađarskog Egera.

Bonus video: