Šćepanović: Čast mi je što predvodim ovaj tim

"Mi iskusniji smo na prvi trofej čekali nekoliko godina, a ovi momci imaju tu sreću da su u prvoj sezoni u seniorskom timu osvojili tako značajan pehar", rekao je kapiten Jadrana Miloš Šćepanović.
2 komentar(a)
Ažurirano: 12.12.2012. 11:08h

U Jadranu niko nije euforičan, ali niko i ne krije da se osvajanjem trofeja pobjednika Kupa Crne Gore sezona već sada može proglasiti uspješnom, jer Novljani, kako ističu, nisu imali posebne ambicije u godini u kojoj su riješili da potpuno podmlade tim...

"Mi iskusniji smo na prvi trofej čekali nekoliko godina, a ovi momci imaju tu sreću da su u prvoj sezoni u seniorskom timu osvojili tako značajan pehar", rekao je kapiten Jadrana Miloš Šćepanović.

Golman ekipe sa Škvera je na jučerašnjoj konferenciji za medije istakao da je ponosan na mlade asove koji su u paklenoj atmosferi koju prate utakmice bokeljskoj derbija pokazali da su već sada profesionalci.

"Pored nas od kojih se očekivalo, ovi momci su odigrali izuzetno zrelo u momentima kada ja iskreno nisam očekivao da će odigrati. Jer, mi smo znali kakva nas atmosfera čeka u utakmicama sa Primorcem, ali su svi reagovali fantastično, snašli se... Velika mi je čast što sam dio ovog uspjeha, ali i zadovoljstvo što sam vodio ove momke, jer iz ličnog iskustva znam šta to znači za jednog mladog igrača, pogotovo ako aktivno učestvuje u osvajanju tako značajnog pehara", kazao je Šćepanović.

Iako je kapiten Novljana uspjeh pripisao, prije svega, kolektivu, upravo je on bio najznačajnija figura u odbrani Kupa.

"Miloš je zaista bio na vrhunskom nivou i on je u suštini lider ove ekipe i to je još jednom pokazao. Moram istaći i ogroman učinak Aleksandra Radovića koji je pod nevjerovatnim bolovima odigrao obje utakmice, ali i ulogu Ivana Krizmana. Ovog puta je bio perfektan i u odbrani i pokazao se kao vrlo značajan dio ove ekipe koja je više nego zasluženo došla do prvog trofeja", istakao je trener Jadrana Vladimir Gojković.

Mračević: Kontinuitet je tu

Sportski direktor Miloš Mračević je podsjetio da je ekipa sa Škvera i ove sezone dokazala kontinuitet osvajanja trofeja koji traje 11 godina.

"Sa zadovoljstvom možemo da konstatujemo da nam je ovo osmi osvojeni Kup, a uz devet prvenstava i dvije Jadranske lige smo došli do cifre od 19 trofeja. Kuriozitet je da smo od sezone 2002/03. svake godine osvajali makar jedan trofej", rekao je Mračević.

Predsjednik Đuro Marić je takođe bio zadovoljan.

"Ova ekipa je već na početku osvojila trofej i zaista želim da se zahvalim svim igračima, ali i ostalima u klubu na krajnje odgovornom poslu koji su odradili", istakao je Marić, a onda se okrenuo i klupskim finansijama.

"Dugovanja su još uvijek velika, ali smo uspjeli da ih u odnosu na kraj prethodne sezone smanjimo za desetak odsto. Ove smo isplatili tri plate i do kraja godine očekujem da će biti isplaćene još dvije. Takođe, na osnovu nekih razgovora sa ljudima koji žele da pomognu klubu i sa potencijalnim sponzorima, očekujem da tokom ove sezone neće biti novih dugova... Ako sve bude kako sma planirali, očekujem da ćemo za dvije godine doći na pozitivnu nulu", kazao je Marić.

Galerija

Bonus video: