Još jedan eksces: Otkaz hrvatskom novinaru zbog pozdrava "Za dom spremni"

Ova televizija se izvinila gledaocima, ogradila od njegove izjave i saopštila da "ne dijeli mišljenje i stavove Marka Jurića sa kojim je prekinuta daljnja saradnja"
53 pregleda 3 komentar(a)
Marko Jurić, Foto: Screenshot (YouTube)
Marko Jurić, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 23.12.2016. 18:41h

Hrvatski novinar Marko Jurič dobio je otkaz na televiziji Z1 pošto je gledaoce pozvao da koriste pozdrav "Za dom spremni", javio je Index.hr.

"U svakoj prilici pozdravite 'Za dom spremni’ pa da vidimo hoće li u Hrvatskoj porasti mržnja. Ako vas neko zaustavi i prigovori zbog tog pozdrava, recite da učestvujete u društvenom eksperimentu", pozvao je on novinare televizije Z1.

Ova televizija se izvinila gledaocima, ogradila od njegove izjave i saopštila da "ne dijeli mišljenje i stavove Marka Jurića sa kojim je prekinuta daljnja saradnja".

"Z1 televizija s gnušanjem odbija da učestvuje u bilo kakvom istraživanju na način koji je objavio i najavio urednik i voditelj Marko Jurić, odgovoran za neprihvatljivi, neprofesionalan i gnusan sadržaj emisije, na koji Z1 televizija, na žalost nije mogla da utiče", saopšteno je iz ove televizije.

U saopštenju se takođe navodi da se njegova emisija "Markov trg" više neće emitovati na programu te televizije, prenosi Indeks.

Savjet za elektronske medije prije manje od godinu dana oduzela je dozvolu na tri dana televiziji Z1 nakon što je Jurič u svojoj emisiji huškao protiv Srpske pravoslavne crkve.