Pahor: Nema opasnosti od novog migrantskog talasa

Pahor je u razgovoru za Slovenački radio kazao kako Hrvatska i Slovenija u 2017. čekaju iskušenja vezana uz rješavanje graničnog pitanja
0 komentar(a)
Borut Pahor, Foto: BETAPHOTO
Borut Pahor, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 21.12.2016. 19:17h

Slovenački predsjednik Borut Pahor rekao je danas da će se iduće godine kandidovati za drugi mandat na izborima koji se očekuju na jesen.

On se takođe založio za jačanje saradnje i povjerenja s Hrvatskom.

Pahor je u razgovoru za Slovenački radio kazao kako obje države u 2017. čekaju iskušenja vezana uz rješavanje graničnog pitanja jer, kako je naveo, očekuje i nada se da će arbitražni sud nastaviti s arbitriranjem i donijeti presudu, prenosi Hina.

Govoreći o svojoj nedavnoj posjeti Turskoj, Pahor je rekao da prema njegovim informacijama nema neposredne opasnosti od novog migrantskog talasa, i da bi u tom smislu bio sklon da predloži vladi uklanjanje žičane ograde i drugih prepreka na granici, što bi bio znak jačanja međusobnog povjerenja.

"Dođe li do obnove saradnje država na balkanskoj ruti o pitanju migranata, kao i većeg poverenja između Hrvatske i Slovenije, onda ograda možda više ne bi bila potrebna, a njeno bi uklanjanje bilo znak da se jačanjem povjerenja može učiniti više nego ograđivanjem", kazao je Pahor, prenosi Hina.

Bonus video: