Čanak: Ko kaže da su samo Jeremić i Janković kandidati za predsjednika?

On smatra da je u pitanju dio beogradske političke "čaršije" koji je uzurpirao ulogu nekakvih patrijarha opozicije za kojima svi ostali moraju da idu, ili će biti osramoćeni do kraja života
2 komentar(a)
Nenad Čanak, Foto: Beta
Nenad Čanak, Foto: Beta
Ažurirano: 18.12.2016. 09:19h

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je danas da je stvorena takva atmosfera da, osim Saše Jankovića i Vuka Jeremića, opozicija na predsjedničkim izborima nema drugih opcija i da će, ako se ne dogovori, imati problem kako da se suprotstavi kandidatu vladajuće stranke.

"To u sebi krije jednu veliku zamku. Ko je taj ko je odredio da su samo Jeremić i Janković mogući kandidati? Ko je taj koji je počeo da stvara atmosferu u kojoj je onaj ko ne pristane na nekog od tih kandidata razbijač opozicije?", pita Čanak u intervjuu za današnji "Blic".

On smatra da je u pitanju dio beogradske političke "čaršije" koji je uzurpirao ulogu nekakvih patrijarha opozicije za kojima svi ostali moraju da idu, ili će biti osramoćeni do kraja života.

"Kako mislite da mi iz LSV glasamo, recimo, za Vuka Jeremića, dakle za nekoga ko prema Vojvodini nije pokazao nikada nikakvo interesovanje i čiji su politički stavovi dosta nekoherentni?", kaže Čanak.

On dodaje da, sa druge strane, za Sašu Jaković nema ništa loše da kaže, ali da je to čovjek koga ne poznaje.

"Recite mi kako očekujete da zajednički kandidat treba da bude neko koga ni ja sa 26 godina u politici nijesam sreo?", naveo je Čanak.

Bonus video: