Grabar Kitarović: Izvinjavam se roditeljima zbog srpskih čokoladica

„Veoma sam razočarana jer lično zastupam i podržavam kampanju "Kupujmo hrvatsko". U tom paketu su se našli proizvodi koji nisu bili hrvatske proizvodnje, a koji se nalaze na hrvatskom tržištu. Hrvatska predsjednica mora podsticati hrvatske proizvode i to se više neće dogoditi“, rekla je Grabar Kitarović
121 pregleda 37 komentar(a)
KOlinda Grabar Kitarović, Foto: Facebook
KOlinda Grabar Kitarović, Foto: Facebook
Ažurirano: 07.12.2016. 16:47h

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da je "neprijatno iznenađena" informacijom da je pojelila čokoladice iz Srbije dubrovačkoj djeci.

''Izvinićemo se roditeljima, zamjenićemo čokoladice hrvatskim proizvodima'', poručila je Grabar Kitarović.

Predsjednica Hrvatske je dodala i da nije lično provjeravala pakete koji su podjeljeni djeci.

„Veoma sam razočarana jer lično zastupam i podržavam kampanju "Kupujmo hrvatsko". U tom paketu su se našli proizvodi koji nisu bili hrvatske proizvodnje, a koji se nalaze na hrvatskom tržištu. Hrvatska predsjednica mora podsticati hrvatske proizvode i to se više neće dogoditi“, rekla je Grabar Kitarović.

Ona je navela i da je utvrđeno da je jedna od hrvatskih kompanija iz Vukovara pakovala te pakete.

''Roditeljima koji su dobili te čokoladice ćemo se izviniti i poslati hrvatske proizvode'', dodala je Kolinda Grabar Kitarović.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je, povodom Dana dubrovačkih branitelja, grupi dubrovačke djece uz svoju fotografiju podijelila i čokoladice iz Srbije.

Hrvatska javnost je o tome saznala nakon što je to na svom Fejsbuk profilu objelodanio jedan roditelj uz fotografiju čokoladice.

"Morao sam ovo da stavim da vidite u kakvoj državi živimo, bio je njegov vrtić na prijemu kod Kolinde i ovo je dobio iz njenih ruku, njenu sliku i čokoladu iz Srbije, pa je li ovo žalosno, i to na Dan dubrovačkih branitelja. Bravo!", naveo je ovaj roditelj, a prenio Dubrovački dnevnik

Bonus video: