NA TRGU FRANJE TUĐMANA

Zapaljena srpska zastava u Glini, uz nju izgorela i hrvatska

Navodi se da je zamenik župana Sisačko-moslavačke županije iz redova srpske nacionalne manjine Boro Rkman osudio paljenje srpske zastave u Glini i naglasio da ne vjeruje da će doći do narušavanje odnosa Hrvata i Srba zbog tog incidenta, kao i da očekuje da će hrvatska policija brzo razriješiti ovaj slučaj
263 pregleda 10 komentar(a)
srpska, hrvatska zastava, Foto: Dnevno.hr
srpska, hrvatska zastava, Foto: Dnevno.hr
Ažurirano: 01.12.2016. 13:59h

Sisačka policija potvrdila je da je u Glini,u noći između utorka i srijede, ispred sjedišta Pododbora Srpskog kulturnog društva Prosvjeta i Savjeta srpske nacionalne manjine u tom mjestu, izgorjela istaknuta zastava srpske nacionalne manjine.

"Jutarnji list" navodi da je uz nju je izgorjela i hrvatska državna zastava, koja je bila istaknuta uz srpsku, dok je treća zastava u nizu, zastava grada Gline, ostala neoštećena.

Navodi se da je zamenik župana Sisačko-moslavačke županije iz redova srpske nacionalne manjine Boro Rkman osudio paljenje srpske zastave u Glini i naglasio da ne vjeruje da će doći do narušavanje odnosa Hrvata i Srba zbog tog incidenta, kao i da očekuje da će hrvatska policija brzo razriješiti ovaj slučaj.

"Jutarnji" ocjenjuje da je, "s obzirom da su zastave postavljene na zidu zgrade, na visini od 4,5 metara od tla, teško vjerovati da ih je zapalio neko sa zemlje".

Zagrebački list tvrdi i da "s obzirom da je na balkonu na istoj adresi gde je i sjedište Savjeta srpske nacionalne manjine, na trgu dr. Franje Tuđmana 4, u to vrijeme izbio požar, jer su se od kante sa žarom zapalila drva i stolarija, postoji mogućnost da zastave niko nije namjerno zapalio nego da je iskra s požara, kojeg su gasili glinski vatrogasci, zapalila i srpsku i hrvatsku zastavu".

Navodi se i da "Sisačka policijska uprava sprovodi detaljno kriminalističko istraživanje ovog slučaja i ne isključuje mogućnost povezanosti požara na balkonu iste zgrade s paljenjem zastave".