"FORMIRANA KOMISIJA ZA UTVRĐIVANJE UZROKA"

Iz vojnog skladišta u Beogadu nestao arsenal oružja, naložena hitna kontrola

Odmah po utvrđivanju nestanka naoružanja i municije, ministar odbrane i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković formirali su komisije nadležne za utvrđivanje uzroka nastanka ovog vanrednog događaja
53 pregleda 5 komentar(a)
Vojska Srbije, Foto: Tanjug
Vojska Srbije, Foto: Tanjug
Ažurirano: 17.11.2016. 15:50h

Prilikom redovne kontrole stanja materijalnih sredstava, naoružanja i municije u skladištima u garnizonu Beograd, u jednom od njih ustanovljeno je da nedostaje 70 poluautomatskih pištolja CZ-99 9 mm, pet automatskih pušaka M-70 AB2 7,62 mm i dva sanduka municije kalibra 7,62 mm i 9 mm, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Republike Srbije, a prenosi Blic.

Odmah po utvrđivanju nestanka naoružanja i municije, ministar odbrane Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković formirali su komisije nadležne za utvrđivanje uzroka nastanka ovog vanrednog događaja.

"U istražne radnje uključeni su Vojnobezbjednosna agencija, Vojna policija i Tužilaštvo. O rezultatima istrage javnost će biti blagovremeno obavještena", saopšteno je iz Ministarstva.

Ministar odbrane naredio je vanrednu kontrolu svih magacina ličnog naoružanja i opreme.

U cilju povećanja fizičko-tehničkog obezbjeđenja vojnih skladišta, ministar odbrane i načelnik Generalštaba VS već su preduzeli odgovarajuće radnje i u Planu opremanja za 2017. godinu predviđena su znatna finansijska sredstva za nabavku opreme koja će omogućiti pojačan video nadzor takvih objekata. Radi efikasnije kontrole, novi sistemi video-nadzora biće uvezani sa postojećim centralizovanim sistemom elektronskog nadzora.

Preporučujemo za Vas