"INFORMATIVNI PROGRAM JAVNOG SERVISA JE HOROR FILM"

HR: Prekinuta emisija "Nedjeljom u 2", poslanik napustio studio

"Nju treba ukinuti, javna televizija nije u službi građana. Informativni program je horor film. HTV-ov Dnevnik je najmanje gledani centralni dnevnik. Sadržaj je negledljiv", rekao je Pernar
87 pregleda 5 komentar(a)
Pernar Stanković, Foto: Facebook
Pernar Stanković, Foto: Facebook
Ažurirano: 13.11.2016. 19:38h

Gost emisije Hrvatske radio televizije (HRT) "Nedjeljom u dva" poslanik u Saboru Ivan Pernar napustio je danas studio nakon 15 minuta uz obrazloženje da mu se ne dopušta da do kraja odgovori na pitanje.

Hina navodi da je Pernar trebalo da govori o tome kako priprema saborska izlaganja, o budućim aktivnostima svoje organizacije Živi zid i da se osvrne na aktuelne društvene i političke događaje.

Navodi se da je Pernar, na pitanje o HRT-u, izvrijeđao HRT, a nakon što je voditelj Aleksandar Stanković pokušao da ga s teme "Izrael", na koju je prešao Pernar, "vrati" na temu HRT, poslanik Živog zida se pobunio da mu ne dopuštaju da do kraja odgovori na pitanje i izašao iz studija, prekinuvši emisiju.

Pernar je tokom gostovanja izjavio da je HRT "partijska televizija u službi HDZ-a", kao i da su afere HDZ-a "ignorisane kao da nikada nisu postojale" i da HTV "sistemski prikriva korumpiranost pravosudnih institucija". On je kazao da ima televizor, ali da ne plaća i da nikad neće plaćati pretplatu.

"Nju treba ukinuti, javna televizija nije u službi građana. Informativni program je horor film. HTV-ov Dnevnik je najmanje gledani centralni dnevnik. Sadržaj je negledljiv", rekao je Pernar.

On je naveo da je "zadatak da se građani drže u lažnoj stvarnosti, u iluziji".

"Drži se naša zemlja pod dominacijom Vašingtona i Brisela", rekao je, između ostalog, Pernar, prenosi Hina.