"Srbija uplatila dva miliona dolara Fondaciji Klinton za susret Obame i Vučića"

Stoun je Aleksu Džounsu u telefonskom javljanju rekao da je FBI pokrenuo postupak protiv Hilari Klinton između ostalog i zbog njenog posredovanja da Fondacija Klinton dobije na račun dva miliona dolara od Vlade Srbije u svrhu da predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić bude zvanični gost kod Baraka Obame
6166 pregleda 96 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 12.11.2016. 18:27h

Poznati američki analitičar, lobista i savjetnik Donalda Trampa tokom njegove kampanje za predsjednika SAD-a, Rodžer Stoun, izjavio je u populanoj emisiji “Info Vors” (Rat informacijama) autora Aleksa Džounsa, da je FBI pokrenuo postupak protiv Hilari Klinton zbog optužbi da je, između ostalog, dobila novac od Vlade Srbije s ciljem da predsjednik SAD-a Barak Obama primi u posjetu predsjednika Vlade Srbije.

Stoun je Aleksu Džounsu u telefonskom javljanju rekao da je FBI pokrenuo postupak protiv Hilari Klinton između ostalog i zbog njenog posredovanja da Fondacija Klinton dobije na račun dva miliona dolara od Vlade Srbije u svrhu da predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić bude zvanični gost kod Baraka Obame, prenosi "Moja Hercegovina".

“Jedan od razloga pokretanja postupka protiv Hilari Klinton jeste činjenica da je Srbija uplatila dva milona dolara za rukovanje njihovog predsjednika sa Barakom Obamom i da je taj novac poslat Fondaciji Klinton. To je kriminalna radnja i pokušaj da Hilari Klinton izbjegne postupak biće veliki izazov za institucije”, naveo je Stoun.

Rodžer Stoun je bio i član izbornog štaba Donalda Trampa tokom predsjedničke kampanje kojeg je napustio 8. avgusta 2015. godine.

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić nije krio svoje simpatije prema Klintonovima svojim učešćem na forumu Fondacije Klinton kao i izjavama prodrške Hilari Klinton.

Nedavno je na konstataciju novinara RTS-a i magazina “Oko” Gorislava Papića da u trenutku kada Klintonovi gube podršku u svojoj zemlji, Vučić im pruža podršku, premijer Srbije odgovorio da je to uradio zato što je pametan.

Vučić se nije libio da čestita Trampu nakon što je ovaj iznenadio i odnio trijumf na predsjedničkim izborima.

"Koristim ovu priliku da Vam izrazim iskrene čestitke povodom Vašeg izbornog uspjeha i velike pobjede na predsjedničkim izborima", naveo je tada Vučić.

"Vjerujem da ćete dužnostima 45. predsjednika Sjedinjenih Američih Država pristupiti sa posvećenošću i odlučnošću koje su odlikovale i Vašu izuzetnu kampanju. Vođstvo, koje ste tom prilikom pokazali, predstavlja snažnu volju koja je neophodna ne samo građanima SAD, već i celom svetu. Iskreno se nadam da će Vaša pobeda doprineti nastavku unapređenja odnosa Srbije i Sjedinjenih Američkih Država, koji su već na putu razvoja i napretka na obostranu dobrobit naših dveju zemalja", zaključio je u čestitki Vučić.

Dio u kome se navodi posredovanje Klintonove između administracije predsjednika SAD-a i premijera Srbije možete pogledati od 19. minuta.

Bonus video: