TVRDI DA SE SITUACIJA SMIRUJE

Grujičić preuzeo mandat načelnika Srebrenice: "Da šaljemo pozitivne primjere boljeg zajedničkog života"

Planovi u naredne četiri godine su, prema Grujičiću, povratak dostojanstva u Srebrenicu, rad na rješavanju ekonomskih pitanja s ciljem da građani koji žive u na području te opštine tu i ostanu, prenio je portal Klix.ba
56 pregleda 4 komentar(a)
Mladen Grujičić, Foto: Beta-AP
Mladen Grujičić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 08.02.2019. 04:57h

Novi načelnik Srebrenice Mladen Grujičić preuzeo je danas u Sarajevu mandat, a nakon toga izjavio da su tenzije nakon izbora u toj opštini bile nepotrebne i da se situacija već smiruje.

"Svi su se pomirili s tim da su se u Srebrenici odvijali demokratski izbori", rekao je Grujičić i dodao da nijedna kontrola nije pokazala bilo kakve nepravilnosti.

Planovi u naredne četiri godine su, prema Grujičiću, povratak dostojanstva u Srebrenicu, rad na rješavanju ekonomskih pitanja s ciljem da građani koji žive u na području te opštine tu i ostanu, prenio je portal Klix.ba.

Grujičić je rekao da međunacionalnih tenzija neće biti kao što, kako je rekao, ni do sada nije bilo nikakvih ekscesa.

"Nadam se da će negativne poruke iz Srebrenice prestati i da ćemo slati pozitivne primjere boljeg zajedničkog života", kazao je Grujičić, koji je pobjedu na proteklim lokalnim izborima ostvario kao zajednički kandidat srpskih stranaka.

Bivši načelnik Ćamil Duraković je, pak, teško podnio poraz i ne priznaje ga u očekivanju da će i Ustavni sud BiH odgovoriti pozitivno na njegovu apelaciju da su izbori u Srebrenici bili neregularni.