Uhapšena osoba koja može imati veze sa oružjem u blizini Vučićeve kuće

Uhapšena osoba povezana sa oružjem u blizini Vučićeve kuće
114 pregleda 14 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 07.11.2016. 10:14h

U Banjaluci je uhapšena jedna osoba koja bi mogla imati veze sa oružjem pronađenim u blizini porodične kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića u Jaincima, prenio je sarajevski portal Klix.ba.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS ovom portalu je rečeno da su pripadnici MUP-a RS uhapsili jednu osobu po potjernici MUP-a Srbije, a zbog krivičnog djela nedozvoljene proizvodnje ili prometa oružja ili eksplozivnih materija.

Uhapšen je na području Srpske, a navodi se da bi mogao imati veze sa pronađenim oružjem u Jajincima, u blizini kuće Vučića.

U blizini kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića krajem oktobra policija je pronašla blindirani automobil i sanduke s oružjem.

Arsenal je pronađen u šumi u Jajincima, nedaleko od porodične kuće oca Aleksandra Vučića, u kojoj često boravi premijer.

U sanducima pored šetališta ka spomen-parku Jajinci policija je nakon prijave jednog građanina oko 16 sati pronašla ručni bacač M-80 (poznatiji kao "zolja"), četiri ručne bombe, 100 komada municije kalibra 7,62 milimetara i nekoliko metaka za automatsko oružje.

Bonus video: