Radončić: Neko je zlonamjerno ubacio ime Alije Izetbegovića

"Nisam rekao da je nešto urađeno po nalogu Alije Izetbegovića, niti se on bavio time, ako MUP RS zanima, neka pročita novine koje sam pokazao. Nisam ni o kome govorio konkretno, nego o seriji objavljenih tekstova tada", rekao je Radončić u zgradi Predsjedništva BiH nakon današnjeg sastanka
89 pregleda 1 komentar(a)
Fahrudin Radončić, Foto: Betaphoto/HINA
Fahrudin Radončić, Foto: Betaphoto/HINA
Ažurirano: 03.11.2016. 18:31h

Neko je zlonamjerno ubacio ime Alije Izetbegovića u priču gdje on nije ni spomenut, istakao je u Sarajevu Fahrudin Radončić.

On je tako odgovorio na pitanje o svom svjedočenju na sudu u Prištini, piše portal Klix.ba.

"Mislim da je u pitanju loš prevod. Nisam rekao da je nešto urađeno po nalogu Alije Izetbegovića, niti se on bavio time, ako MUP RS zanima, neka pročita novine koje sam pokazao. Nisam ni o kome govorio konkretno, nego o seriji objavljenih tekstova tada", rekao je Radončić u zgradi Predsjedništva BiH nakon današnjeg sastanka.

Komentarisao je i sastanak na kojem su bili članovi Predsjedništva i lidera stranaka koje čine Savez za promjene, Vukote Govedarice (SDS) te Branislava Borenovića (PDP). Rekao je da nisu razgovarali o promjeni kadrovskih rešenja.

"SBB je zadovoljan radom svojih ministara u vladama. Nećemo da započinjemo domino efekat. Ako neko iz HDZ ili SDA nije zadovoljan svojim ministrima, vidjećemo šta će da se radi", kazao je Radončić.

Na pitanje o koaliciji SDA - SBB Radončić je kroz smijeh rekao da se on i Bakir Izetbegović uvijek slažu i podržavaju.

"SBB je ušao u koaliciju jer je SDA dugo tražila da uđemo u koaliciju. Uspjeli smo na nivou FBiH. Izetbegović je upravu kada kaže da ova koalicija nema alternativu. Naši odnosi nisu bitni. U svaku koaliciju svako unosi svoje stavove. SDA i SBB moraju zajedno da rade", rekao je lider SBB.

Bakir Izetbegović, lider SDA istakao je da su njegovi odnosi sa liderom SBB Fahrudinom Radončićem službeni.

"Naš odnos je služben, nismo u koaliciji zbog Radončića i Izetbegovića. Nije riječ o vlasti već o stabilnosti. SBB i SDA nema alaternative. Ako bilo koja bude isključena, nećemo imati stabilnosti u državi", rekao je lider SDA.

Bonus video: