TVRDIO DA JE SLUČAJ JAJINCI POČEO U IZBORNOJ NOĆI

Srpski ministar o Amerikancima: Vulin protiv Vulina

"Američki ambasador u ovoj zemlji koji je prije toga šest godina bio u Moskvi, znači odlično zna šta su pravila demokrateije u izbornoj noći ne prima opoziciju, ne prima ni vlast, ali ne prima ni opoziciju. Ne miješa se u to", rekao je Vulin gostujući juče na RTS.
7 komentar(a)
Aleksandar Vulin, Foto: Betaphoto
Aleksandar Vulin, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 08.02.2019. 06:42h

Poslije ministra policije Srbije Nebojše Stefanovića i srpski i ministar rada Aleksandar Vulin je u polemici je sa diplomatskim predstavnicima SAD.

Vulin je prvo rekao da je slučaj Jajinci počeo još u izbornoj noći, odlaskom srpske opozicije kod američkog ambasadora, a poslije toga da je Srbija zatražila američku pomoć u rasvjetljavanju pozadine pokušaja ubistva premijera Srbije ili njegovog brata, navodi Televizija N1.

"Slučaj Jajinci počeo je u izbornoj noći kada je poslije istorijske pobjede koju je odnijela lista "Srbija pobjeđuje" imali upad u republičku izbornu komisiju svih partija. Pokušaj da se izmijene izborni rezultati i njihov odlazak kod američkog ambasadora Kajla Skota. Američki ambasador u ovoj zemlji koji je prije toga šest godina bio u Moskvi, znači odlično zna šta su pravila demokrateije u izbornoj noći ne prima opoziciju, ne prima ni vlast, ali ne prima ni opoziciju. Ne miješa se u to", rekao je Vulin gostujući juče na RTS.

Američki ambasador je rekao da za ove tvrdnje Vulina "nema riječi".

"Jednostavno nemam riječi kako da odgovorim na to. Mislim d abi bolje bilo da se usredotočimo na činjenice u našim odnosima koji su dobri i u usponu, korektni", kazao je Skot.

Da su odnosi dobri, potvrdio je danas i Vulin.

"Ja ni jednog trenutka nisam povezao Vladu SAD ili ambasadu SAD da su na bilo koji način učestvovali u ugrožavanju života našeg premijera. Ono na šta sam ja ukazao, na šta ukazujem je da pojedini službenici ambasade svojim ponašanjem daju pogrešne signale i ne pružaju pravu sliku o kvalitetu naših odnosa. Bilo bi zaista nezamislivo da službenik srpske ambasade u Vašingtonu u izbornoj noći okuplja opouciju oko sebe", rekao je Vulin, a prenosi N1.

Uvjeren da SAD žele dobro Srbiji, Vulin otkriva da je tražena američka pomoć u rasvjetljavanj kako kaže pokušaja ubistva premijera ili njegovog brata, navodi N1.