Stefanović: Nađeni parcijalni DNK tragovi tri osobe na oružju

U blizini porodične kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića u Jajincima kod Beograda u subotu su otkriveni sanduci puni oružja - raketni bacač zolja, četiri ručne bombe, 100 komada municije kalibra 7,62 mm, četiri ili pet metaka za automatsko oružje i 15 metaka nepoznatog kalibra
2 komentar(a)
Nebojša Stefanović, Foto: Betaphoto
Nebojša Stefanović, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 31.10.2016. 12:05h

Vještačenjem oružja i municije pronađenih u blizini porodične kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića u Jajincima kod Beograda identifikovani su parcijalni DNK tragovi najmanje tri osobe, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Na sjednici skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslova, Stefanović je rekao da nijesu svi tragovi nađeni i na oružju i na municiji i da su neki nađeni jedni preko drugih, pa je teško izolovati jedan DNK koji bi mogao da se koristi za upoređivanje.

On je, međutim, naveo da će policija pokušati da drugim metodama sada dođe do uzorka za poređenje i da će onda pokušati da ga uporedi s parcijalnim tragovima nađenim na oružju.

Govoreći o pravcima istrage, Stefanović je rekao da se u razgovoru sa stručnjacima došlo do zaključka da je malo vjerovatno da je neko donio to naoružanje u šumu u Jajincima kod Beograda samo da bi ga tu odložio.

"Nije logično ni po jednom parametru, niti je vjerovatno... Pratili smo sve mogućnosti i pravce (istrage) ali je malo vjerovatno da se to desi. Inače, imamo dva ili tri moguća scenarija", rekao je Stefanović.

On je dodao da će policija učiniti sve što može da riješi taj slučaj, ali da ne može da kaže da je taj slučaj jednostavan i da će ga lako riješiti.

U blizini porodične kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića u Jajincima kod Beograda u subotu su otkriveni sanduci puni oružja - raketni bacač zolja, četiri ručne bombe, 100 komada municije kalibra 7,62 mm, četiri ili pet metaka za automatsko oružje i 15 metaka nepoznatog kalibra.

Vučić je u nedjelju rekao da je siguran da će se na oružju naći parcijalni DNK.

"Ja sam siguran da će se naći parcijalni DNK, pa ćemo ustanoviti šta se dogodilo, možda je to neko slučajno ostavio. Ako ne pronađemo i parcijalni DNK, onda mi je jasno o čemu se radi", rekao je Vučić.

Bonus video: