Vučić se oglasio nakon bezbjednosne prijetnje: Bolje da budete ubijeni nego da ubijate

"Ako ne pronađemo parcijalni DNK onda ćemo svi znati o čemu se radi. Sve ćemo znati večeras. Gotovo je nemoguće da nema parcijalnog DNK-a, neko je morao da stavi metke u šine. Ako ne nađemo ništa onda mi je jasno o čemu se radi. I dalje sam kao "guska u magli" bez obzira na bezbroj teorija, a znate da svi Srbi imaju svoju teoriju", kazao je Vučić.
0 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 30.10.2016. 11:15h

Premijer Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti iz pres sale Vlade, prvi put nakon što je juče u blizuini njegove kuće u naselju Jajinci pronađeno oružje.

"Nemam nikakve podatke sem onih do kojih ste uglavnom i vi došli i sa takvim stvarima se ne igram. Kao što sam svojim ušima čuo i svojim očima vidio sve neophdne dokaze za čudna zbivanja u Crnoj Gori. Nisam ubica i neću da učestvijem u ubistvima. Bolje da budete ubijeni nego da ubijate. I zato sam reagovao povodom događanja u Crnoj Gori gdje sam imao čiste dokaze kao suza, gdje sam svojim očima vidio, nije mi niko prepričavao. Nisam bio zadovoljan transkriptima. Tek kada sam čuo svojim ušiima bio sam spreman da izađem pred vas. Ja o ovome ne znam ništa. Slušali smo određene stvari, ali nije mi to bilo dovoljno kredibilno da bih izlazio u javnost. Mrzim kad političari od sebe prave heroje, neki su za kučiće pravili heroje, to je za mene strašno. Nemam šta o tome da kažem", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje o oružju koje je juče pronađeno blizu njegove kuće u naselju Jajinci.

Premijer Srbije je rekao i da nije "bilo nikakvog pokušaja atentata, jer njega niko nije ni pipnuo".

Prema njegovim riječima, ono što ga zabrinjava jeste to što se na mjestu gdje je pronađeno oružje mogla da stradaju mnoga djeca koja se tu igraju.

On je dodao da se nada da će se naći parcijalni DNK i da će se "možda ustanoviti da je to neko slučajno nešto ostavio".

"Ako ne pronađemo parcijalni DNK onda ćemo svi znati o čemu se radi. Sve ćemo znati večeras. Gotovo je nemoguće da nema parcijalnog DNK-a, neko je morao da stavi metke u šine. Ako ne nađemo ništa onda mi je jasno o čemu se radi. I dalje sam kao "guska u magli" bez obzira na bezbroj teorija, a znate da svi Srbi imaju svoju teoriju", dodao je Vučić.

On je rekao i da je imao teške razgovore sa MMF-om u subotu, piše "Blic".

"Imali smo duge i teške razgovore sa predstavnicima MMF, oni su uvijek oprezni, a imamo još godinu dana aranžmana sa njima", rekao je Vučić zahvalivši se građanima Srbije.

"Dogovor je bio da ti godine imamo zamrznute plate i penzije, a prošle godine smo krenuli u lagano povećavanje primanja, podsjetio je Vučić dodavši da misli da su ostvareni "rezultati na koje smo ponosni."

On je rekao da će suficit na kraju oktobra biti oko 30 milijardi.

"Zbog nekoliko stvari sam veoma ljut na sebe, a MMF će to u blagoj formi to saopštiti u utorak", rekao je on.

Marković: Napad na Vučić je napad na Srbiju

Predsjednik Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković Palma izjavio je danas da je napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića napad na cijelu Srbiju.

"Arsenal oružja koji je pronađen u blizini porodične kuće premijera Vučića, viđan je samo u ratu, jer s toliko oružja na jednom mjestu mogla je da se drži prva borbena linija protiv dobro naoružane protivničke vojske", naveo je Marković u saopštenju.

On je zbog lokacije na kojoj je oružje pronađeno naveo da "slobodno može da kaže da je nečija namjera bila da se upotrebi protiv premijera i njegove porodice.

"JS i cijela Srbija traže otkrivanje lica koja su umješana u pokušaj atentata na premijera, njihovih nalogodavaca i najstrožiju kaznu. Napad na premijera je napad na cijelu Srbiju", rekao je Marković.

U blizini porodične kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića u Jajincima kod Beograda juče je otkriven blindirani automobil sa sanducima punim oružja.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je kazao da su pronađeni raketni bacač zolja, četiri ručne bombe, 100 komada municije kalibra 7,62 mm, četiri ili pet metaka za automatsko oružje i 15 metaka nepoznatog kalibra.

Slučaj oružja nađenog blizu Vučićeve kuće: Naložena DNK analiza, sve oči uprte u BIA

Pripadnici srpske policije, antidiverzione jedinice i forenzičari jutros su na licu mjesta gdje je nađen arsenal oružja u blizini porodične kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića u Jajincima.

Kako je javio RTS, po nalogu nadležnog tužilaštva naložena je DNK analiza, a trebalo bi da budu skinuti otisci prstiju sa naoružanja koje je juče nađeno u šumi, kako bi se otkrio razlog zašto se našlo u blizini premijerove porodične kuće.

Sve oči uprte su u Bezbjednosno-informativnu agenciju (BIA), navodi RTS i podsjeća da informacije BIA očekuje ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i drugi članovi vlade, kao i sam premijer koji je juče rekao da se prije informacija BIA neće oglašavati.

U šumi u blizini porodične kuće premijera policija je juče po prijavi mještana Jajinaca našla oružuje u sanducima u kojima se čuva ova vrsta naoružanja.

Poličija je pronašla zolju, četiri ručne bombe i 100 komada municije kalibra 7,62 milimetara.

Nađena je i municija za automatsko naoružanje i snajper, kao i između 10 i 15 metaka nepoznatog kalibra.

Kako navodi RTS, zolja, ručni bacač, koja služi za uništavanje oklopnih vozila, tenkova ili blindiranih automobila, nađena je 15 metara prije skretanja za kuću premijerovog oca, na mjestu gdje zbog konfiguracije terena mora da se uspori.

Bonus video: