Pokušali da ubiju predsjednika HND-a Sašu Lekovića?

Leković je napomenuo i da to nije prvi put da se neko "igra šrafovima" na njegovom automobilu
144 pregleda 5 komentar(a)
Saša Leković, Foto: Facebook
Saša Leković, Foto: Facebook
Ažurirano: 28.10.2016. 17:46h

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Saša Leković objavio je na svom "Fejsbuk" profilu da slavi drugi rođendan, pošto je neko pokušao da ga ubije.

Leković je, naime, napisao da mu je neko presjekao šrafove na točku automobila, a to se, kako je naveo, dogodilo dok je bio na putu u Srbiji.

Par kilometara nakon što je prešao granicu čuo je buku, a onda je automobil počeo da se trese i krivuda, dok nije uspio da stane na zaustavnoj traci. Tada je, kako navodi, video da mu je točak iskrivljen, a prednja plastična "maska" izvaljena iz ležišta.

Majstor je ustanovio da su šrafovi na desnom prednjem točku prerezani do pola i da je nakon 300 kilometara vožnje to uzrokovalo pucanje.

Leković je napomenuo i da to nije prvi put da se neko "igra šrafovima" na njegovom automobilu.

"Jednom su ih samo odšrafili napola, ali je auto bio relativno nov, pa sam brzo shvatio da nešto nije u redu. Ovaj stari ionako stalno „drnda,“ pa ne primijetim odmah promjenu", objasnio je on.

Generalni sekretar Hrvatskog novinarskog društva Vladimir Lulić za portal Indeks kaže da će to društvo o svemu obavijestiti međunarodne novinarske organizacije.

Potpredsjednica novinarskog društva Slavica Lukić je takođe za Indeks izjavila da smatra da je to što se dogodilo Lekoviću posljedica rastuće klime netolerancije u Hrvatskoj.

Leković je saradnik Centra za istraživačko novinarstvo Crne Gore (CIN-CG).

Bonus video: