Zagreb: Predao se bivši šef kriminalističke policije, osuđen zbog krađe zlata i novca

Dolački je prije tri dana na sudu u Zagrebu osuđen na šest godina zatvora, ali se nije pojavio na izricanju presude
1598 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Bivši šef zagrebačke kriminalističke policije Željko Dolački, prvostepeno osuđen zbog krađe zlata i novca iz policijskog sefa, predao se pošto je dva dana bio u bjekstvu.

On se sinoć poslije 22 časa pojavio pred zatvorom u Remetincu i predao pritvorskom nadzorniku, prenijeli su jutros hrvatski mediji.

Dolački je prije tri dana na sudu u Zagrebu osuđen na šest godina zatvora, ali se nije pojavio na izricanju presude, čime je izbjegao da odmah bude odveden u istražni zatvor budući da je osuđen na zatvorsku kaznu dužu od pet godina. Policija je potom za njim raspisala potjernicu, jer nije pronađen na poznatim adresama.

Jedan od njegovih advokata Veljko Miljević rekao je novinarima da vjeruje da on nije u bjekstvu, već da je "u stanju šoka" i da je očekivao oslobađajuću presudu.

Bivši šef zagrebačke kriminalističke policije Željko Dolački u utorak je proglašen krivim i prvostepeno osuđen na šest godina zatvora zbog krađe novca i zlata iz policijskog sefa. Novac i zlato dosad nisu pronađeni.

Ukoliko presuda postane pravosnažna, Dolački će morati da vrati 3,3 miliona kuna.

Optužnica ga tereti da je u aprilu 2016. lažirao provalu u sef u centrali policije u Zagrebu u kojoj su se nalazili privremeno oduzeti predmeti iz više kriminalističkih obrada, kako bi prikrio da je od februara 2015. do aprila 2016. iz njega ukrao oko dva kilograma zlata, 290.000 eura i 640.000 kuna (oko 87.000 eura).

Dolački je uhapšen i smijenjen krajem aprila 2016. Zbog te afere tada su s funkcija otišli i direktor policije Vlado Dominić, načelnik zagrebačke policije Goran Burušić i još dvojica zagrebačkih policijskih službenika.

Bonus video: