Tužilaštvo: Nema novih podatka u slučaju Savamala

U noći između 24. i 25. aprila, osobe maskirane fantomkama bagerima su porušile objekte u Hercegovačkoj ulici, odmah pored gradilišta budućeg naselja "Beograd na vodi". Građani su te noći pozivali policiju i prijavljivali da ih te osobe maltretiraju, vezuju, ispituju i oduzimaju lične stvari, ali policija nije reagovala, već ih je upućivala na Komunalnu policiju
1 komentar(a)
savamala rušenje, Foto: Twitter
savamala rušenje, Foto: Twitter
Ažurirano: 24.10.2016. 10:49h

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je danas da i dalje traje predistražni postupak u slučaju beogradske četvrti Savamala, gdje su nepoznate osobe prije šest mjeseci srušile objekte u Hercegovačkoj ulici.

Nema novih podataka u postupku "Savamala", rečeno je agenciji Beta u Tužilaštvu.

U noći između 24. i 25. aprila, osobe maskirane fantomkama bagerima su porušile objekte u Hercegovačkoj ulici, odmah pored gradilišta budućeg naselja "Beograd na vodi". Građani su te noći pozivali policiju i prijavljivali da ih te osobe maltretiraju, vezuju, ispituju i oduzimaju lične stvari, ali policija nije reagovala, već ih je upućivala na Komunalnu policiju.

Zaštitnik građana Saša Janković objavio je izvještaj o kontroli rada policije te noći, iz kojeg se vidi da je iz vrha policije službenicima naređeno da tako postupe, a načelnik Komunalne policije Nikola Ristić je u razgovoru s Jankovićem tvrdio da građani nisu pozivali Komunalnu policiju, iako se pokazalo suprotno.

Janković je utvrdio i da su organi i službe grada Beograda načinili propuste u pogledu zakonitosti preduzetih mjera poslije rušenja u Hercegovačkoj ulici.

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić početkom juna rekao je da su najviši organ vlasti u Beogradu odgovorni za rušenje u Savamali.

Bonus video: