Blic: Ubistvo Stankovića u Beogradu povezano sa ratom crnogorskih klanova

"U pitanju je najorganizovanija kriminalna grupa na Balkanu iz jedne od bivših republika SFRJ. Učestvovalo je više lica koja su u vrhu. Policija je u toku noći privela jedno lice, koje je osumnjičeno da je saizvršilac ovog djela"
215 pregleda 20 komentar(a)
Aleksandar Stanković Sale Mutavi, Foto: Youtube screenshot
Aleksandar Stanković Sale Mutavi, Foto: Youtube screenshot
Ažurirano: 14.10.2016. 18:58h

Član pljačkaške bande "Pink Panter" uhapšen je noćas zbog saučesništva u ubistvu navijača beogradskog "Partizana" Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, prenosi beogradski "Blic". Ovaj mediji prenosi da su u ovom obračunu učestvovali pripadnici crnogorskih kriminalnih klanova.

Nezvanično u pitanju je prijatelj Ivana Adrovca, čovjeka koji se dovodi u vezu sa atentatom na Milana Beka.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Nebojša Stefanović izjavio je danas da iza ubistva stoji najorganizovanija kriminalna grupa jedne od republika bivše SFRJ.

"U pitanju je najorganizovanija kriminalna grupa na Balkanu iz jedne od bivših republika SFRJ. Učestvovalo je više lica koja su u vrhu. Policija je u toku noći privela jedno lice, koje je osumnjičeno da je saizvršilac ovog djela, a za još nekoliko se još traga i mislim da imamo dobar pravac što se tiče rasvjetljavanja ovog slučaja i imamo i dobar pravac što se tiče materijalnih dokaza i utvrđivanja motiva" rekao je ranije danas Stefanović.

"Večernje novosti" prenose da je likvidacija u Beogradu nastavak obračuna crnogorskih kriminalnih klanova, koja je povezana sa trgovinom narkotika.

Uhapšeni član "Pink Pantera", poznat je javnosti po spektakularnom bjekstvu iz francuskog zatvora 2003. godine.

Uhapšeni "Pink Panter" čije je ime poznato redakciji "Blica" je u javnosti poznat po spektakularnom bekstvu iz francuskog zatvora 2003. godine Od tada je u Srbiji, jer su Francuzi za njim raspisali poternicu Interpola.

On je preuzeo rukovođenje nad Pink Panterima, nakon što je Adrovac uhapšen u Švajcarskoj.

On i još jedan istaknuti član jedini su "Panteri" koji letos nisu, zbog poternica, mogli da pobegnu van zemlje.

Vođa navijača Partizana Aleksandar Stanković (29), zvani Sale Mutavi ubijen je sinoć oko 21 sat u pucnjavi na raskrsnici Bačvanske i Ulice Gospodara Vučića, nedaleko od kapija Centralnog zatvora u Beogradu. Kako je "Blic" ekskluzivno objavio, u obračunu su učestvovali pripadnici crnogorskih kriminalnih klanova.

Bonus video: