Milanović: Povlačim se sa mjesta predsjednika SDP-a

Prema statutu SDP-a unutarstranački izbori trebali bi se održati najduže šest mjeseci nakon izbora, ali procedura izbora novog šefa stranke će se ubrzati, piše Index.hr
9 komentar(a)
Zoran Milanović, Foto: Facebook
Zoran Milanović, Foto: Facebook
Ažurirano: 12.09.2016. 14:12h

Predsjednik SDP Zoran Milanović saopštio je danas na konferenciji za novinare u sjedištu ove partije, da se službeno povlači sa čela stranke.

To je posljedica rezultata jučerašnjih parlamentarnih izbora u Hrvatskoj na kojima je Narodna koalicija, predvođena SDP-om i Milanovićem osvojila, za njih, razočaravajućih 54 mandata.

"Nakon jučerašnjih rezultata donio sam odluku - neću se opet kandidovati za predsjednika SDP-a", rekao je Milanović.

Prema statutu SDP-a unutarstranački izbori trebali bi se održati najduže šest mjeseci nakon izbora, ali procedura izbora novog šefa stranke će se ubrzati, piše Index.hr.

"Očekujem da unutarstranački organi donesu odluku o raspisivanju izbora. Prema mome sudu, bolje je što prije", rekao je Milanović, piše Večernji.

On je dodao da nijesu krivi građani zbog nikad manjeg odaziva na izborima u Hrvatskoj.

"Zahvaljujem svima koji su nam dali podršku, onima koji nijesu ne zamjeram, očito je neki dublji poremećaj prisutan u hrvatskoj poltiici i društvenom životu, ali to ne može služiti kao izgovor, rekao je Milanović, koji je ponovio da od velike koalicije neće biti ništa.

Komentarisao je je i kome bi mogao dati podršku za mjesto predsjednika SDP-a.

''Neko ko će se boriti za malog čovjeka, kao mi što smo činili kroz razna rješenja. Hrvatska prolazi kroz promjenu. Nakon deset godina - da bih mogao pobijediti, moram pobijediti s 5:0. Ovo ostalo su rezultati tijesnih, čudnih poraza. Podrška je pala za 200.000 građana i za to nijesu krivi birači", rekao je Milanović.

Bonus video: