GONG: Grabar Kitarović ozbiljno ugrožava izborni proces

Kamere N1 televizije snimile su trenutak u kojem je hrvatska predsjednica fotografisala svoj glasački listić, čime, kako je kako navodi ta TV stanica prekršila upozorenje Državne izborne komisije (DIK) koja je uoči izbora istakla da glasački listići ne smiju da se fotografišu
0 komentar(a)
Kolinda Grabar Kitarović, Foto: Beta-AP
Kolinda Grabar Kitarović, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 11.09.2016. 14:51h

Hrvatska organizacija civilnog društva GONG objavila je danas na svojoj Facebook stranici saopštenje u kojem oštro kritikuje predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović zbog fotografisanja izbornog listića na glasačkom mjestu mobilnim telefonom, prenosi N1.

''Kršenjem propisa, predsednica Hrvatske ozbiljno ugrožava integritet izbornog procesa i takvo ponašanje ne bi smjelo da postane primer drugima. Ne vjerujemo da je pod nečijom kontrolom, ali takvi dokazi inače se koriste kao podloga za kupovinu glasova'', stoji u saopštenju GONG-a.

Kamere N1 televizije snimile su trenutak u kojem je hrvatska predsjednica fotografisala svoj glasački listić, čime, kako je kako navodi ta TV stanica prekršila upozorenje Državne izborne komisije (DIK) koja je uoči izbora istakla da glasački listići ne smiju da se fotografišu.

"Korišćenje mobilnih telefona i fotografisanje glasačkih listića nije primjereno i u suprotnosti je sa opštim pravilima ponašanja na biračkom mjestu i pravilima izbornog postupka, a predsjednica je danas, izvršavajući svoju građansku dužnost učinila upravo to što DIK smatra neprimjerenim'', poručili su iz DIK-a, a prenio N1.

Bonus video: