Dodik: Milanović živi pod teretom imena koje neodoljivo "miriše" na srpsko

Ocijenio je da je Milanović ispao smiješan tip, kada se na sve što je rekao pogleda sa distance od dva dana
106 pregleda 78 komentar(a)
Milorad Dodik, Foto: Betaphoto
Milorad Dodik, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 26.08.2016. 15:07h

Stavovi lidera SDP Zorana Milanovića o Srbiji i Srbima brišu iluziju da u Hrvatskoj postoji razlika između ljevice i desnice, kaže predsednik RS Milorad Dodik.

"Milanović je po više osnova iskompleksiran političar i čovjek. Živi pod teretom imena koje neodoljivo 'miriše' na srpsko, gubi izbore a ne shvata zašto. Milanović pola dana živi kao partizan, a pola kao ustaša, i kao većina političara sa hrvatske scene vuče viševjekovni kompleks od Srba", rekao je Dodik, prenijeli su banjalučki mediji.

Dodik smatra da ta vrsta šizofrenije u političkom djelovanju eskalira u jednoj ovako jadnoj salvi uvreda, koje su samo izraz Milanoviće svekolike nemoći.

Ocijenio je da je Milanović ispao smiješan tip, kada se na sve što je rekao pogleda sa distance od dva dana.

"U svemu može da profitira samo Tompson. Sad može da očekuje poziv da gostuje i na predizbornim skupovima hrvatske antifašističke ljevice", rekao je Dodik komentarišući uvredljive i nerimjerene izjave Milanovića na račun Srbije Srba i BiH, koje su naisle na osudu zvaničnika, javnosti i medija u cijelom regionu.

Milanović je te stavove iznio u utora u razgovoru sa hrvatskim braniteljima, koji su samo dan ranije od hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović tražili da im ugovori sastanak sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem kako bi zaočeli dijalog o smirivanju tenzija i rješenju otvorenih pitanja u srpsko-hrvatskim odnosima.

Bonus video: