Slovenija: Pucnjava u bolnici - dvoje ubijeno, dvoje teško ranjeno

Jedan svjedok je za Primorske novice izjavio da je sa sinom izlazio iz bolnice kada je ugledao strašan prizor - na zemlji je ležao povrijeđeni pollicajac, a nekoliko metara dalje bilo je vozilo s nekoliko rupa od metaka, u kojem je nepomično sjedio muškarac
66 pregleda 7 komentar(a)
Bolnica ilustracija, Foto: Shuterstock
Bolnica ilustracija, Foto: Shuterstock
Ažurirano: 22.08.2016. 15:53h

Dvije osobe su danas ubijene, a dvije teško ranjene u pucnjavi u opštoj bolnici u Izoli u Sloveniji, potvrdila je policija Kopra.

U kratkom saopštenju se navodi da policija ispituje okolnosti pucnjave.

Prethodno su slovenački portali objavili da je zasad neidentifikovan muškarac otvorio vatru u bolnici i da ima teško ranjenih i mrtvih osoba.

Detalji incidenta zasad nisu poznati, ali mediji navode da je napadač upucao dvojicu policajaca i ljekara i da ga je potom ubila policija.

Čulo se najmanje pet hitaca, prenio je Jutarnji list.

Jedan svjedok je za Primorske novice izjavio da je sa sinom izlazio iz bolnice kada je ugledao strašan prizor - na zemlji je ležao povrijeđeni pollicajac, a nekoliko metara dalje bilo je vozilo s nekoliko rupa od metaka, u kojem je nepomično sjedio muškarac.

Prema informacijama RTV Slovenije u vozilu je bio napadač i njega je policija navodno ubila.

Mediji navode i da je jedan policajac preminuo od posledica ranjavanja.

Prema prvim informacijama, napadač je prvo pucao u čekaonici na očnom odjeljenju bolnice, a na meti mu se navodno našao urolog.

U čekaonici je nastala panika, a napadač je pokušao da pobjegne.

Bonus video: