"KOSOVSKA POLICIJA RADI U POGREŠNOM SMJERU"

Jedanaest mjeseci od ubistva Olivera Ivanovića bez pomaka u istrazi

434 pregleda 2 komentar(a)
Ivanović, Foto: Betaphoto (Saša Đoršević)
Ivanović, Foto: Betaphoto (Saša Đoršević)
Ažurirano: 16.12.2018. 09:05h

Lider Građanske incijative "Srbija, demokratija, pravda" (GI SDP) Oliver Ivanović ubijen je na današnji dan prije 11 mjeseci u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, a i dalje se ne zna ko je to učinio, izjavila je funkcionerka incijative Ksenija Božović.

Ona je agenciji Beta rekla da pomaka u istrazi nema, ali da će GI SDP nastaviti da vrši pritisak na Tužilaštvo u Prištini u nadi da će se možda doći do nekih novih saznanja.

"Navršava se 11 mjeseci od ubistva Olivera Ivanovića, a i dalje ostaje otvoreno pitanje ko ga je ubio", rekla je Ksenija Božović i dodala da smatra da kosovska policija radi sve u pogrešnom smjeru.

Podsjetila je na nedavno hapšenje Ivanovićeve sekretarice, Silvane Arsović, koje ih je "šokiralo i razočaralo".

"Za 11 mjeseci mi nemamo ništa, osim hapšenja njegove sekretarice. Privedena je i zadržana 48 časova u pritvoru. Navodno je tužilac mislio da ona bude svjedok oko kamera za koje tvrde da nisu radile 12 dana u stranačkim prostorijama SDP-a. Ona je nakon zadržavanja od 48 časova, saslušana i puštena bez ikakvog papira i obrazloženja", ispričala je Ksenija Božović.

Navela je da je Silvana Arsović u pritvoru doživjela niz neprijatnosti od strane inspektora kosovske policije koji su postupali neprofesionalno i nezakonski.

"Postojao je pritisak na nju koji je išao u pravcu da prizna nešto za šta nije kriva", kazala je ona.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara, sa više hitaca u leđa, dok je ulazio u stranačke prostorije u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Zvanični Beograd obećao je prve informacije u roku od dvije nedjelje poslije ubistva, ali rezultati istrage još nisu objavljeni.