KRIK objavio video priču o srpskom ministru i zemunskom klanu

Šef zemunskog klana Dušan Spasojević je, prema svjedočenjima, Lončaru za ovu uslugu poklonio stan u 61. bloku na Novom Beogradu
163 pregleda 8 komentar(a)
film, Krik, Foto: Screenshot (YouTube)
film, Krik, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 08.08.2016. 11:48h

Novinarska organizacija OCCRP ekranizovala je KRIK-ovu priču o vezama srpskog ministra zdravlja Zlatibora Lončara i zemunskog klana.

Pogledajte kako je srpski ministar postao vlasnik stana koji je pripadao zemunskom klanu, svega deset dana nakon smrti Bjelopoljca Veselina Božovića za čije ga ubistvo optužuju svjedoci saradnici sa suđenja zemunskoj grupi.

Svjedoci saradnici Dejan Milenković Bagzi i Miladin Suvajdžić Đura Mutavi svjedočili su da je Zlatibor Lončar 2002. godine učestvovao u ubistvu Veselina Božovića, Bjelopoljca koji je nekoliko puta hapšen zbog rznih krivičnih djela.

Šef zemunskog klana Dušan Spasojević je, prema svjedočenjima, Lončaru za ovu uslugu poklonio stan u 61. bloku na Novom Beogradu.

Novinari KRIK-a su u februaru ove godine došli do ugovora o kupovini stana koji je Lončar potpisao sa suprugom Sretka Kalinića.

Lončar, koji nije želio da razgovara sa novinarima KRIK-a prije objavljivanja priče, istog dana kada je istraživanje objavljeno optužio je novinare da sarađuju sa smijenjenim policajcem i da vode kampanju protiv njega. Istovremeno je i provladin tabloid „Informer“ započeo kampanju protiv urednika KRIK-a optužujući ga da je saradnik mafije.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je u intervjuu za KRIK rekao da mu je priča o Lončaru „najteže pala“ i obećao da će policija dostaviti dokumenta iz istrage o vezama Lončara i zemunskog klana. Ove informacije, međutim, Ministarstvo unutrašnjih poslova do danas nije dostavilo novinarima KRIK-a. Zbog toga je KRIK podnio žalbu Povereniku za informacije od javnog značaja.

Zlatibor Lončar do danas nije odgovorio na pitanje da li je stan platio ili ga je od kriminalaca dobio na poklon.

Izvor: krik.rs

Bonus video: